Доступність посилання

ТОП новини

США продовжать переговори з Польщею і Чехією про розташування на їхній території елементів системи протиракетної оборони


Одночасно Вашингтон буде вивчати пропозицію Росії спільно використовувати радіолокаційну станцію в Азербайджані, повідомили чинники союзу НАТО в Брюсселі. Генеральний секретар НАТО при цьому вважає, що російська пропозиція не зможе стати альтернативою американському планові.

Одночасно Вашингтон буде вивчати пропозицію Росії спільно використовувати радіолокаційну станцію в Азербайджані, повідомили чинники союзу НАТО в Брюсселі.

Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер при цьому вважає, що російська пропозиція не зможе стати альтернативою американському планові.

Міністри оборони країн НАТО в четвер і п’ятницю обговорюють у Брюсселі плани протиракетної оборони, зокрема, і з представником Росії.

Міністр оборони Росії Анатолій Сердюков знову попередив Північноатлантичний союз, що розташування американської системи ПРО в Європі було б «недружнім кроком».

Міністри також погодилися розглянути способи інтегрувати плановану систему протиракетної оборони США в Європі в оборонну систему НАТО.

Зокрема, вони домовилися обміркувати створення додаткової системи ПРО на південному сході Європи, щоб перекрити фланг, який залишить відкритим американська система.

Вашингтон хотів би встановити в Польщі ракетну базу з десятьма протиракетами, а в Чехії радар для їхнього наведення на цілі, щоб протистояти можливій ракетній загрозі з Ірану чи Північної Кореї.

Росія все повторює, що ці плани загрожують її безпеці, й погрожує заходами у відповідь.

Міністр оборони Росії Анатолій Сердюков знову попередив у Брюсселі Північноатлантичний союз, що розташування американської системи ПРО в Європі було б «недружнім кроком».
XS
SM
MD
LG