Доступність посилання

ТОП новини

Президент вважає рівень енергетичної безпеки в Україні дуже низьким


Секретар РНБО Іван Плющ, передаючи слова Віктора Ющенка, пов’язав це з тим, що Україна сидить «на одній трубі» з будь-якого виду енергії — чи то нафти, чи газу, чи й атомної енергетики. Після засідання Ради національної безпеки і оборони Плющ наголосив, що диверсифікація постачання енергоносіїв залишається нагальною для України.

Секретар РНБО Іван Плющ, передаючи слова Віктора Ющенка, пов’язав це з тим, що Україна сидить «на одній трубі» з будь-якого виду енергії — чи то нафти, чи газу, чи й атомної енергетики.

Після засідання Ради національної безпеки і оборони Плющ наголосив, що диверсифікація постачання енергоносіїв залишається нагальною для України.

На засіданні вирішили, що РНБО разом із Кабінетом Міністрів мають далі допрацьовувати проект рішення Ради щодо енергетичної безпеки.

А Прем’єр-міністр Віктор Янукович попросив у голови держави кілька днів, щоб допрацювати матеріали щодо диверсифікації постачання енергоносіїв.

Також Президент доручив секретареві РНБО Іванові Плющу і генеральному прокуророві Олександру Медведькові перевірити на відповідність українському законодавству планів співпраці українських і російських підприємств атомного енергопромислового комплексу.

На початку червня протокол про наміри такої співпраці підписали український державний концерн «Укратомпром» і російське Федеральне агентство з атомної енергії «Росатом».

На засіданні РНБО, за повідомленнями, йшлося про те, що такі плани можуть означати відмову від диверсифікації постачання атомного палива для українських атомних електростанцій.

Іван Плющ висловив задоволення, що на засіданні РНБО в п’ятницю вдалося уникнути політизації.
XS
SM
MD
LG