Доступність посилання

ТОП новини

До Конституційного Суду надійшло подання 55 парламентарів щодо конституційності указу Президента про призначення виборів на 30 вересня


Віктор Ющенко видав цей указ на реалізацію пунктів 2 і 3 Спільної заяви Президента України, Голови Верховної Ради і Прем''єр-міністра від 27 травня щодо невідкладних заходів, спрямованих на розв''язання політичної кризи шляхом проведення позачергових виборів. Лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко назвав чергове подання до КС продовженням агонії владної коаліції.


За повідомленням прес-служби КС, це подання надійшло у п''ятницю, 15 червня.

Згiдно до регламенту Конституційного Суду, конституційне подання передано на вивчення у секретаріат КС, сказано у повідомленні.

Віктор Ющенко видав цей указ на реалізацію пунктів 2 і 3 Спільної заяви Президента України, Голови Верховної Ради і Прем''єр-міністра від 27 травня щодо невідкладних заходів, спрямованих на розв''язання політичної кризи шляхом проведення позачергових виборів.

Лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко назвав чергове подання до КС щодо конституційності Указу Президента про дострокові вибори продовженням агонії владної коаліції.

За словами Кирилнка, нинішнє подання ніяк не вкладається у домовленості, зафіксовані у спільній заяві Президента, Прем’єр-міністра і Голови ВР.

Про це В’ячеслав Кириленко заявив у суботу на прес-конференції у Рівному, зауваживши: «Звичайно, лідером у цьому є Олександр Мороз, який, як уже вся країна знає, приріс до свого крісла. Однак ми переконані, що країна не може бути заручником крісла Мороза».

Тому, на думку Кириленка, подання 55 народних депутатів до Конституційного Суду – черговий крок до дестабілізації

Тим часом Голова ЦВК Володимир Шаповал заявив «5 каналові», що не виключає зриву дострокових виборів.

За словами голови Центральної виборчої комісії, найбільша загроза – у недотриманні політичних домовленостей.

«Склад ЦВК можуть використати з метою юридичного похорону позачергових виборів», – сказав Володимир Шаповал.

Він також зазначив, що причини кризи в Центральній виборчій комісії викликані саме саботуванням політичних домовленостей.

Матеріали до теми:

• Третій раз в Конституційний Суд • Апеляційний суд відмовив Партії промисловців i підприємців у розгляді скарги про обнуління списків «Нашою Україною» – Микола Онищук • Опозиція виконала свою частину політичних домовленостей, важає прем’єр Віктор Янукович • Політична криза в Україні: як її бачать журналісти в Донецьку і Львові? • Гра в мандати • Політики взялись за ЦВК • Політичні провідники. Яким має бути лідер? І чи є лідери в Україні? • Президент України закликав ЦВК забезпечити об’єктивне проведення виборів • Вiктор Ющенко вимагає вiд Верховної Ради та її голови Олександра Мороза припинити роботу, оскільки призначені позачергові вибори • Олександр Мороз: "Віктор Ющенко має заспокоїти своє шалене оточення"
XS
SM
MD
LG