Доступність посилання

ТОП новини

Перша атака проти представника Президента України в Криму?


Володимир Притула Сімферополь, 18 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Перша атака проти нового представника Президента України в Криму: Володимир Хоменко працює на цій посаді лише третій тиждень, а вже лунають вимоги про його відставку. Сьогодні першими з цим виступили активісти колишньої громадської організації «Легіон».

Владислав Дорошенко
(RadioSvoboda.Ua)
Володимир Хоменко
(RadioSvoboda.Ua)
Колишній лідер молодіжної громадської організації «Легіон» Владислав Дорошенко звинувачує нового представника Президента України в Криму Володимира Хоменка в тому, що той отримує хабарі і за один із них через суд ліквідував цю організацію.

За словами Владислава Дорошенка, «Легіон» активно підтримував Помаранчеву революцію. Але, каже він, після зміни влади організація зазнала тиску з боку деяких чиновників, і один із них — тодішній начальник кримської міліції Володимир Хоменко.

Владислав Дорошенко вважає помилкою Президента таке нове призначення екс-міліціонера і каже, що його організація проситиме Президента «відправити пана Хоменка на пенсію»: «І не виключаємо появу наметового містечка біля Представництва Президента України в Криму».

Представник голови держави сьогодні перебував у столиці і ніяк не коментував звинувачення «Легіону».

Людмила Мохова
(RadioSvoboda.Ua)
Відмовилася від коментарів і його прес-секретар Людмила Мохова, яка, втім, сказала, що звинувачення на адресу Володимира Хоменка не серйозні, а активісти ліквідованої організації «давно себе дискредитували».

Місцеві оглядачі теж ставлять під сумнів об’єктивність закидів екс-легіонерів, пов’язуючи їх із особистісним конфліктом між Владиславом Дорошенком і Володимиром Хоменком.

Що ж до самого «Легіону», то його активісти, як пише місцева преса, справді під час Помаранчевої революції охороняли наметові містечка кримських прихильників Віктора Ющенка.

Однак останнім часом їх усе більше бачать на оплачуваних політичних акціях інших політичних сил. Очевидно, саме це мала на увазі Людмила Мохова, коли говорила про самодискредитацію екс-легіонерів.

Матеріали до теми:

• Новий постійний представник Президента України в Криму — знову силовик
XS
SM
MD
LG