Доступність посилання

ТОП новини

Валерій Пшеничний, звільнений Президентом із посади судді КСУ, не писав заяви про звільнення за власним бажанням


Натомість Пшеничний просить голову держави переглянути указ про його звільнення з посади судді Конституційного Суду на підставі порушення присяги. Як сказав колишній суддя сьогодні журналістам, він вважає цей указ незаконним, а своє звільнення — безпідставним.

Натомість Пшеничний просить голову держави переглянути указ про його звільнення з посади судді Конституційного Суду на підставі порушення присяги.

Як сказав колишній суддя сьогодні журналістам, він вважає цей указ незаконним, а своє звільнення — безпідставним.

Президент своїм указом 30 квітня звільнив Валерія Пшеничного з посади судді Конституційного Суду через «порушення присяги судді».

15 червня на офіційному сайті Президента з’явилася інформація про скасування цього указу, як також і іншого указу від 10 травня про звільнення з тим самим формулюванням судді КС Володимира Іващенка.

Пізніше на сайті оприлюднили два інші укази — про звільнення цих самих суддів у зв’язку з «поданням заяв про відставку».

Невдовзі всі чотири укази з сайту зникли. А прес-служба голови держави того ж дня повідомила, що чинним необхідно вважати первісні укази, де йдеться про порушення присяги, і вибачилась за «технічну помилку».
XS
SM
MD
LG