Доступність посилання

ТОП новини

У Франції проголосили склад нового уряду


У Кабінеті з 16 міністрів 9 чоловіків і 7 жінок, а з 33 членів усього уряду жінок 11. Водночас жінки обіймають три з п’яти чільних урядових посад: міністрів фінансів, внутрішніх справ і юстиції. Кілька членів нового уряду походять із родин імігрантів із країн Африки. Є в ньому і представники опозиційних лівих сил.

Франсуа Фійонові, який залишився на чолі французького уряду, необхідно було знайти передусім кандидатуру на місце Алена Жюппе, який втратив своє місце в парламенті і відійшов у відставку як друга особа в попередньому уряді.

Після тривалих консультацій із Президентом Ніколя Саркозі Прем’єр-міністр зупинив свій вибір на Жанові-Луї Борлоо, який обіймав посаду міністра економіки, а тепер буде державним міністром, фактично віце-прем’єром, і очолить впливове Міністерство екології і розвитку, до компетенції якого, крім питань захисту довкілля, належать також енергетика, енергетична політика і енергоносії, транспорт і шляхи сполучення та регіональний і міський розвиток.

Президент Франції не цілком дотримався обіцяного принципу паритету в новому уряді: в Кабінеті з 16 міністрів 9 чоловіків і 7 жінок, а з 33 членів усього уряду жінок 11. Водночас жінки обіймають три з п’яти чільних урядових посад: міністрів фінансів, внутрішніх справ і юстиції.

Кілька членів нового уряду походять із родин імігрантів із країн Африки. Є в ньому і представники опозиційних лівих сил.
XS
SM
MD
LG