Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Який головний біль з’явився у політичних партій? Чому дорожчає хліб? Як упоралися українські випускники із зовнішніми тестами?


Ірина Біла Київ, 20 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У політичних партій з’явився новий головний біль – формування виборчих списків. Адже процес розподілення прохідних місць у реєстрі кандидатів у депутати загрожує скандалами і публічними демаршами невдоволених. Докладніше про це пише газета “Факти” у рубриці “Пристрасті у владі”.

Минулого тижня ціна на хліб виросла на 20—30 копійок. Хлібопекарські комбінати називають різні причини, але головна з них – зростання цін на борошно. Водночас Антимонопольний комітет переконаний: на ринку існує змова. Представники міністерства кажуть, що підвищення цін не виправдане, і продають комбінатам пшеницю дешевше, ніж на ринку. Подробиці розповідає газета “Україна молода” у статті “Окраєць від уряду”.

Нині в Україні кожен четвертий наркоман – житель села. Як стверджує газета “Вечірні вісті”, практично не залишилося в країні сіл, де не було б “наркоточки”, місця, де в будь-яку годину дня і ночі можна придбати “ширку”. Докладніше про цю проблему і її винуватців – у матеріалі “Українська наркомафія в персонах”.

Майже у всіх оголошеннях з приводу вакансій обов''язковою умовою для претендента на посаду є наявність освіти, тобто диплома. Чим так приваблює працедавців так звана "корочка" (а нині – пластикова картка), з’ясовував кореспондент газети “Голос України”. Публікація має заголовок “Роботодавці хочуть бачити своїх працівників лише з дипломами. Хоча й неважливо, якого він профілю”.

Українські випускники успішно впоралися із зовнішнім тестуванням. Найкраще українські школярі здали тести з української мови – понад 10% учасників тестування отримали найвищий бал. Найгірші оцінки – з історії та математики. Про це розповідає “Газета 24”.

Газета “Сегодня” розповідає про унікальне місто на воді – Вилкове, що на Одещині. Більше про нього – в матеріалі “Українська Голландія”.
XS
SM
MD
LG