Доступність посилання

ТОП новини

Європейський Союз Футбольних асоціацій може позбавити Київ права проведення фінального матчу Чемпіонату Європи 2012-го року.


Геннадій Мороз Київ, 20 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Київ може не побачити фінального матчу Чемпіонату Європи з футболу 2012-го року. Виною всьому невизначена ситуація довкола столичного стадіону “Олімпійський”. Саме ця арена за 5 років повинна приймати фінал футбольного Євро. Одначе через забудову на площі перед стадіоном спорткомплекс і донині не має жодної концепції реконструкції.

Останнім часом серйозне занепокоєння невизначеністю ситуації довкола київського НСК Олімпійський, де за 5 років має відбутися фінальний матч континентальної першості, висловлює навіть УЄФА. Таку позицію керівництво європейського футбольного союзу на чолі з Президентом Мішелем Платіні висловило під час робочої наради за участю національних асоціацій України та Польщі, присвяченої підготовці країн до Євро-2012. Так, реконструкція стадіону досі не розпочалася. Більше того, головна спортивна арена України не має перспективного плану відновлення. Що, на думку європейських футбольних чиновників, може суттєво вплинути на оцінку підготовки Києва до майбутнього Євро.

Найголовнішою ж проблемою УЄФА вважає будівництво на площі перед головною ареною країни торговельно-розважального центру. Як зазначив Платіні, якщо ця споруда не буде знесена до нульового рівня і евакуаційні шляхи не звільнять, матчі рівня чемпіонату Європи на цьому стадіоні проводитися не зможуть. Чим готова скористатися польська сторона, яка вже висловила готовність провести фінальний матч у Варшаві. За словами представників української делегації, питання остаточної зупинки будівництва вже найближчим часом має бути вирішене на рівні Кабінету Міністрів.

“Шахтар” і “Динамо” зіграють між собою вже у стартовому турі нового Чемпіонату України

Сімнадцятий за ліком Чемпіонат України стартує 10 липня матчем київського “Динамо” і донецького “Шахтаря” за Суперкубок країни. За 4 дні по тому гранди українського футболу зійдуться в матчі Чемпіонату. 14 липня у стартовому турі першості «Шахтар» прийматиме «Динамо» в Донецьку. Втретє головні претенденти на “золото” зіграють 10 листопада у Києві. І цей матч відкриватиме друге коло Чемпіонату. Оскільки осіння частина вже вкотре переважатиме весняну половину сезону.

До настання зими команди зіграють 18 турів. Останній з них – 1 грудня. Навесні футболу в Україні буде менше. Адже у зв’язку з фінальною частиною майбутнього Євро, що проходитиме у Швейцарії та Австрії, 17-й Чемпіонат України фінішує вже всередині травня.
XS
SM
MD
LG