Доступність посилання

ТОП новини

США стурбовані рішенням Ради ООН з питань прав людини припинити мандати спеціальних спостерігачів ООН із питань Білорусі та Куби


Представник Державного департаменту США Шон МакКормак скритикував нові критерії Ради, за якими ухвалили рішення стосовно проведення розслідувань в низці країн.

Представник Державного департаменту США Шон МакКормак скритикував нові критерії Ради, за якими ухвалили рішення стосовно проведення розслідувань в низці країн. Ні Куби, ні Білорусі немає серед цих країн, попри те, що, за словами МакКормака, згадані держави входять до групи країн найбільших порушників прав людини у світі.

США відмовились увійти до складу Ради з прав людини ООН і мають лише статус спостерігача.

Напередодні колишній спеціальний спостерігач ООН із питань Білорусі Адріан Северин гостро скритикував рішення Ради ООН із прав людини припинити дію його мандату.

Северин заявив, що це «чудова новина» для авторитарного режиму Президента Білорусі Аляксандра Лукашенка. Відтак, каже Северин, жертви цього режиму будуть іще менше захищені.

Рада ООН з прав людини вилучила Білорусь та Кубу зі списку країн, які систематично порушують права людини. У цьому списку залишилися 9 країн, серед яких, зокрема, Північна Корея, Камбоджа та Судан.

Міжнародна правозахисна організація Freedom House вважає, що згадане рішення, вказує на те, що Рада ООН з прав людини стала заручником тих, хто намагається знищити міжнародні структури, які роками діяли на захист основних прав людини.
XS
SM
MD
LG