Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Косові загинув український миротворець, ще трьох шпиталізували


Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України: «В результаті дорожньо-транспортної пригоди загинув український миротворець зі складу спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР і ще троє отримали травми різного ступеню тяжкості».

Загиблий - 22-річний молодший сержант Микола Ткачук із Житомира.

Надзвичайна подія сталася на півночі Косова на території муніципалітету Лепосавич.

Троє військовослужбовців, які отримали травми різного ступеню тяжкості, перебувають у американському військовому госпіталі на території бази “Bondsteel”, де їм вже надали кваліфіковану медичну допомогу.

За дорученням міністра оборони України Анатолія Гриценка зараз формується робоча група, яка вилетить до Косова, щоби розібратися в причинах трагедії.

Міністр оборони також запевнив, що родина загиблого українського миротворця обов’язково отримає відповідну компенсацію.

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України висловило глибоке співчуття рідним та близьким загиблого, повідомила прес-служба Міноборони.

Український миротворчий контингент виконує свою місію в Косові з 1999 року. Військові служать на спостережних пунктах, конвоюють сербське населення через зону проживання албанців.

Зараз у Косові перебувають 179 українських миротворців.
XS
SM
MD
LG