Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони України Анатолій Гриценко у місті Славута на “Полі Пам’яті” на Хмельниччині візьме участь у проведенні мітингу-реквієму до Дня Скорботи і вшанування жертв війни в Україні


Про це повідомила прес-служба міністерства оборони України.

Про це повідомила прес-служба міністерства оборони України.

Глава оборонного відомства візьме також участь у церемонії перепоховання останків 700 радянських воїнів, загиблих у роки 1941- 44.

А як повідомила прес-служба глави держави, Президент Віктор Ющенко сьогодні у Рівному вшанував пам’ять загиблих в роки Великої Вітчизняної війни покладанням квітів до пам’ятника «Загиблим за Україну».

Сьогодні - 66 років тому - почалася німецько-радянська війна.

У країнах колишнього Радянського Союзу відбуваються жалобні церемонії, приурочені до чергової річниці початку Великої Вітчизняної. На світанку в неділю 22 червня 1941 року літаки нацистів бомбардували військові підприємства та аеродроми на території України і частини Червоної Армії, зосереджені вздовж західного кордону Радянського Союзу.

У перші години свого наступу частини вермахту зустріли найбільший опір в районі Володимира-Волинського, Перемишля, Рави-Руської та Сокаля.

25 червня Червона Армія залишила Луцьк, 28 – Рівне. Перед відступом підрозділи НКВД розстріляли тисячі політичних в’язнів.

Вранці 30 червня Червона армія залишила Львів, а ввечері громадські збори ОУН проголосили про відновлення Української держави. Через два тижні нацисти заарештували членів створеного у Львові українського уряду.
XS
SM
MD
LG