Доступність посилання

ТОП новини

МЗС та СБУ оприлюднять спільну заяву з приводу списків персон нон-грата


Прес-служба МЗС України у суботу оприлюднила коментар у зв’язку із появою в деяких ЗМІ інформації про те, що начебто «Україна скасувала список персон нон-грата».

Прес-служба МЗС України у суботу оприлюднила коментар у зв’язку із появою в деяких ЗМІ інформації про те, що начебто «Україна скасувала список персон нон-грата»:

«На виконання доручення Президента України та у розвиток українсько-російських домовленостей, досягнутих на найвищому рівні, МЗС та Служба безпеки України опрацювали питання скасування заборони на в’їзд в Україну деяким громадянам Російської Федерації. Підготовлені також пропозиції щодо механізмів та процедур запровадження такого рішення, яке на цьому етапі вимагає ще погодження Президентом України», - мовиться у повідомленні прес-служби МЗС України .

Згідно з документом, після остаточного погодження та прийняття відповідного рішення МЗС та Служба безпеки України оприлюднять спільну заяву з цього приводу.

У п’ятницю на прес-конференції в Одесі міністр закордонних справ Арсеній Яценюк заявив, що Україна й надалі застосовуватиме санкції до іноземних громадян в разі їхніх протиправних дій і не буде поступатися своїми інтересами.

Україна забороняла в''їзд на свою територію депутатам Держдуми Росії Затулiну і Жириновському, лiдеру Євразiйського руху Олександру Дугiну i кiльком iншим особам. За оцiнками СБУ, їхні дії порушували українське законодавство.

Росiя забороняла в''їзд на свою територію народному депутату Петру Порошенку і раднику Президента України Миколi Жулинському. Причин заборони на в’їзд українським громадянам не пояснили.

Два тижні тому Президенти України та Росії домовилися створити комісію, яка вивчатиме питання щодо скасування практики оголошення персонами нон-грата громадян обох країн.
XS
SM
MD
LG