Доступність посилання

ТОП новини

Голова Верховного суду обіцяє не допустити політизації суддів під час виборів


Голова Верховного суду Василь Онопенко в iнтерв''ю газетi "Дзеркало тижня" звертає увагу і на безпрецедентний “вiдвертий” і “брутальний” тиск на судову систему.

Про це Василь Онопенко заявив в інтерв’ю тижневику “Дзеркало тижня”.

«Ті, хто сподівається, що суди чи окремі судді “обслуговуватимуть” якусь політичну силу, — дуже помиляються. Ми не допустимо “політизації” суддів», - заявив Василь Онопенко.

Водночас голова Верховного суду закликав не зміщувати акценти: «Дехто стверджує, що долю майбутніх виборів вирішать суди… Долю виборів вирішать виборці. А суд лише в разі потреби виконає свою функцію, зокрема юридично встановить законність дій суб’єктів виборчого процесу».

Крім того, голова Верховного суду Василь Онопенко звертає увагу і на безпрецедентний “вiдвертий” і “брутальний” тиск на судову систему.

В iнтерв''ю газетi "Дзеркало тижня", опублiкованому в суботу Василь Онопенко розкритикував прийнятий Верховною Радою закон, що надає право призначати i звiльняти суддiв та їхнiх заступникiв Вищiй радi юстиції: «Я розумiю, що комусь дуже хочеться, так би мовити, не києм, так палицею прибрати до рук призначення суддiв на адмiнпосади».

За словами голови Верховного суду, цей закон створює додатковi передумови для суцiльного втручання i суцiльної залежностi голiв судiв вiд прокуратури, адвокатури, виконавчої та законодавчої влади, представники яких входять до складу Вищої ради юстицiї.
XS
SM
MD
LG