Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Балога: У діях Голови Верховної Ради 5 скликання є «чіткі ознаки злочину, за який передбачена кримінальна відповідальність»


Голова Секретаріату Президента заявив, що просить Генеральну прокуратуру провести правовий аналіз дій Олександра Мороза і, якщо порушення закону підтвердиться, невідкладно вжити належних заходів. На думку Балоги, є «всі юридичні підстави стверджувати, що після 2 червня, коли парламент втратив повноважність, у діях Мороза є чіткі ознаки зловживання владою та службовим становищем».

Голова Секретаріату Президента заявив, що просить Генеральну прокуратуру провести правовий аналіз дій Олександра Мороза і, якщо порушення закону підтвердиться, невідкладно вжити належних заходів.

На думку Балоги, є «всі юридичні підстави стверджувати, що після 2 червня, коли парламент втратив повноважність, у діях Мороза є чіткі ознаки зловживання владою та службовим становищем».

За такий злочин стаття 364 Кримінального кодексу передбачає «сувору відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від двох до восьми років і позбавлення на три роки права займати певні посади», нагадав голова Секретаріату.

Неправомірна діяльність Мороза спричиняє тяжкі наслідки для державних інтересів і підриває довіру до Верховної Ради, вважає Балога.

Соціалістична партія України, головою якої є Олександр Мороз, у відповідь у своїй заяві назвала слова Віктора Балоги «актом політичного безсилля» і фактичним визнанням «незаконності власних дій».

СПУ водночас звинуватила Президента в порушенні Конституції і «узурпації влади» й заявила, що має йтися про юридичну відповідальність Віктора Ющенка «за невиконання посадових обов’язків».
XS
SM
MD
LG