Доступність посилання

ТОП новини

Відпустка для італійців: ліпше за кордоном, бо дешевше


Наталка Кудрик Рим, 25 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Гарна подорож та відпочинок - чи не найголовніша мрія кожного італійця протягом року. Значна частина планує провести відпустку саме за кордоном, хоча, можливо, до місцевого пляжу і рукою подати, адже Італія та її острови омиваються п’ятьма морями. Виявляється, що відпочинок в іншій країні – це не лише бажання побачити новий край. Для жителів Апеннін це ще й відносно дешевше, ніж на рідному узбережжі.

На відпочинок подалі від рідних берегів
(RadioSvoboda.Ua)
Серпневий сезон масових відпусток ще попереду, та для багатьох в Італії він уже настав. Сорокаградусна спека гонить мешканців великих міст поближче до великої води. Місцеві курорти пропонують всілякі новинки.

Пляж з екзотичною атмосферою, лежаки з подушками та балдахіном, ще й прислуга довкола. Для жінок, які втомилися від чоловічої уваги, особлива пропозиція: на узбережжі Адріатичного моря у містечку Річоне відкрився пляж виключно для дам. До їхніх послуг перукарі, візажисти, і, щоб скинути зайві кілограми, поради дієтолога та заняття фітнесом. Відпочивальниці у захваті: „Я дуже спокійна на цьому пляжі, принаймні вільна від цих чоловіків, котрі липнуть, як мухи”.

Комфортабельний відпочинок обирають переважно на кілька днів і далеко не всі, бо подібна релаксація виливається у гарну копієчку. Що ж до справжньої відпустки, то багато хто готує валізи у подорож на грецькі та іспанські курорти. Основна причина – дешевші ціни на путівки, розповідають турагенти.

Молодий архітектор Клаудіо нещодавно повернувся з Іберійського півострова: „Я обрав Іспанію, бо давно хотів відвідати цю країну і завжди цікаво побувати в іншому місці. Взагалі італійцям подобається хизуватися своїми подорожами та розповідати потім, що були за кордоном. Інша причина: нині в Італії ціни дуже підскочили, а за тижневу путівку до Іспанії я заплатив небагато. На початку сезону у червні це коштувало в середньому 300 євро”.

Зелений туризм – доступна альтернатива традиційним відпусткам

7 днів відпочинку в Альпах чи на морському узбережжі Італії для родини з чотирьох осіб обійдеться десь у 3 тисячі євро. Це трохи накладно для гаманця пересічного італійця, зважаючи на його невисокий місячний прибуток у тисячу євро. Хоча рідне море і гори мешканці Апеннін вважають найкращими, у гарячий сезон відпусток ці принади для багатьох із них стають малодоступними.

Гарним відпочинком для будь-якої кишені і будь-якого віку вважається зелений туризм. Прямий контакт з природою подалі від офіційних туристичних маршрутів, можливість подорожувати з домашнім песиком та смакувати страви місцевої кухні. Враження одного відпочивальника: „Маю сказати, що почуваємося тут досить добре. Це гарна альтернатива традиційним відпусткам на морі чи в горах”.

Відкривати нове і невідоме також можна в місцях агротуризму, головне для італійців – подорожувати. Певно, успадкували вони щось від своїх великих співвітчизників – легендарних мандрівників Марко Поло та Амеріґо Веспуччі.
XS
SM
MD
LG