Доступність посилання

ТОП новини

Погрози Москви націлити ракети на Європу не узгоджуються з партнерськими відносинами Росії з Північноатлантичним альянсом, заявив генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер


Після зустрічі у Москві з президентом Росії Владіміром Путіним Схеффер закликав послабити риторику довкола питання про розміщення в Європі елементів американської системи ПРО.

Після зустрічі у Москві з президентом Росії Владіміром Путіним Схеффер закликав послабити риторику довкола питання про розміщення в Європі елементів американської системи ПРО і щодо проблеми статусу Косова.

Схеффер схарактеризував переговори з Путіним як «відкриті та конструктивні».

У вівторок у російській столиці Генсек НАТО Яап де Гооп Схеффер і міністр закордонних справ Російської Федерації Серґей Лавров провели ювілейне засідання Ради «Росія — НАТО», пов’язане з 10-ю річницею підписання акту про відносини між Росією та Організацією Північноатлантичного договору і 5-ю річницею створення Ради «Росія — НАТО».

Як наголосив Генеральний секретар, у стосунках Росії та НАТО є питання, з якого навряд чи найближчим часом вдасться домовитися: це розширення НАТО. Разом із тим, додає він, таке розширення не є загрозою інтересам Росії.

Виступаючи на засіданні у вівторок, міністр закордонних справ Росії Серґей Лавров сказав, що в відносинах між Росією і НАТО були і успіхи, і проблеми. «Нас чекає непроста робота в майбутньому», — сказав він.

Матеріали до теми:

• Ювілейне засідання Ради «Росія — НАТО»: "Далі чекає непроста робота" • Генеральний секретар НАТО в Москві — 10 років співпраці НАТО з Росією; Москва застерігає партнерів від односторонніх кроків" • Візит Генерального секретаря НАТО до Москви"
XS
SM
MD
LG