Доступність посилання

ТОП новини

Тоні Блер сьогодні офіційно йде з посади голови лейбористського уряду Великобританії, який він очолював упродовж 10 років


Очікується, що королева Єлизавета Друга запропонує стати новим головою кабінету Ґордонові Брауну, який в уряді Блера працював міністром фінансів. Блер оголосив про свою відставку у травні. Серед можливих майбутніх посад Тоні Блера називають місце спеціального представника близькосхідного «квартету» з урегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту.


Очікується, що королева Єлизавета Друга запропонує стати новим головою кабінету Ґордонові Брауну, який в уряді Блера працював міністром фінансів. Новому британському прем’єру 56 років.

За прогнозами політиків, Браун відразу ж візьметься за реорганізацію уряду.

На конференції лейбористів, що відбулась в неділю у Манчестері, Ґордона Брауна обрали новим лідером Лейбористської партії Великобританії.

Альтернативи Ґордону Браунові не було, і його затвердили без голосування. Водночас відбулися вибори заступника голови партії, яким уперше стала жінка – Гаррієт Гарман.

Блер оголосив про свою відставку у травні.

Серед можливих майбутніх посад Тоні Блера називають місце спеціального представника близькосхідного «квартету» з урегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту. До «квартету» входять ЄС, ООН, Сполучені Штати та Росія. Вашингтон підтримує кандидатуру Блера, Москва ставиться до такого можливого призначення стримано.

Сам Блер заявив у зв’язку з цим: «Усі, хто виступає за мир і стабільність, розуміють, що необхідне довготривале і міцне врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту. Як я вже казав багато разів, я робитиму все, що від мене залежить, щоб допомогти знайти вихід із цієї кризи».

Матеріали до теми:

• Британці дають оцінку Тоні Блерові, що проводить останній повний день на посаді прем’єр-міністра Великої Британії • Новий лідер Лейбористської партії Ґордон Браун сформує британський уряд вже цього тижня • Майбутній британський прем''єр-міністр Ґордон Браун обіцяє збудувати 5 екологічно чистих містечок • Тоні Блер іде у відставку. Новий лідер Лейбористської партії стане новим прем’єр-міністром Великої Британії • Тоні Блер відзначає 10 річницю перебування при владі у Великій Британії
XS
SM
MD
LG