Доступність посилання

ТОП новини

У друге коло тенісного “Вімблдону” разом із Оленою Бондаренко пробилася також Тетяна Перебийніс


Геннадій Мороз Київ, 28 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Лише двом українським тенісисткам вдалося подолати перше коло тенісного “Вімблдону”. Після матчів середи до Олени Бондаренко приєдналася Тетяна Перебийніс.

Тетяна Перебийніс єдина українська тенісистка, яка пробилася в основний раунд “Вімблдону” через кваліфікацію. Добряче потренувавшись у відбірних змаганнях, у стартовому раунді основної сітки трав’яного “Гренд Слему” 24-річна харків’янка майже не помітила на корті швейцарку Емануель Гальярді. Своїй значно досвідченішій суперниці Перебийніс не дала жодного шансу, вигравши матч у двох сетах двічі по 6 : 3. В наступному раунді змагань із загальним призовим фондом більше ніж в 22 мільйони доларів Тетяна зіграє з Вірджинією Руано-Паскуаль. Еспанка посідає 96-ту сходинку в світовому рейтингу, тоді як українка нині лише 202-га на планеті.

Натомість, Катерина Бондаренко змушена залишити одиночний розряд “Вімблдону”. У першому колі українка поступилася 13 сіяній на турнірі росіянці Сафіной 5 : 7, 6 : 7. Таким чином Катерина має нагоду зосередитися на поєдинках у парі. У першому колі Вімблдону вона разом зі старшою сестрою Оленою поміряються силами з французьким дуетом Стефані Коен-Алоро / Вірджинія Раззано.

ФІФА заборонила проведення офіційних матчів з футболу на висоті більше 3 000 метрів над рівнем моря

Донині своєрідним бар’єром для проведення офіційних матчів були 2, 5 тисячі метрів. Подібні обмеження мотивували спортивних результатів. Оскільки спеціальні медичні дослідження доводять, що футболісти незвичні до умов високогір’я мають серйозні проблеми під час матчів на такій висоті. Тим не менш, напередодні Міжнародна федерація футболу вирішила врахувати думку цілої низки країн Центральної та Південної Америки, стадіони яких розташовані за 2, 5-кілометровою позначкою. Серед незадоволених були Мексика й Чилі, Еквадора, Перу й Колумбії. А особливо високогірні Болівія та Венесуела. Нагадаю, що саме в цій країні нині проходить футбольний Чемпіонат Південної Америки.
XS
SM
MD
LG