Доступність посилання

ТОП новини

Українські туристи витратили в Угорщині понад 170 млн. доларів


Василь Плоскіна Угорщина, 28 червня 2007 – Угорщина входить у першу десятку країн, куди останнім часом залюбки подорожують українці, причому кількість туристів щороку збільшується. Про це стало відомо днями на широкому презентаційному заході туристичного бізнесу України під егідою акціонерного товариства «Угорський туризм» у Будапешті. Зустріч завершила серію організаційних заходів, які проводилися з 2005 року за участю 18 країн. Керівник дослідницької групи закритого акціонерного товариства «Угорський туризм» Корнелія Кіш розповіла Радіо Свобода, що, загалом, задоволена підсумками проведеної роботи.

Корнелія Кіш: Нашим завданням є стимулювання притоку іноземних туристів до Угорщини. Останнім часом великий акцент у своїй праці робимо на Україні з її 46-мільйонним населенням і помітним ростом внутрішнього національного продукту. Скажімо, торік ми мали таки солідне число українських гостей, і ця обставина суттєво позначилося на нашій готельно-фінансовій статистиці. Готелями мережі «Угорський туризм» скористалися понад 70 тисяч осіб, які провели приблизно 122 тисячі ночей у наших закладах. Загалом же Угорщину торік відвідали майже чверть мільйона громадян України, і ці цифри в порівнянні з минулими роками мають непогану тенденцію росту.

Як Ви оцінюєте співпрацю з українськими партнерами?

Корнелія Кіш: Передусім треба сказати, що в Україні ми маємо своє інформаційно-туристичне бюро під началом пані Світлани Кабиш. Його завдання, серед іншого, – популяризація ідеї подорожей до Угорщини. У зв’язку з цим акціонерне товариство «Угорський туризм» багато зусиль докладає до того, щоб належно інформувати своїх клієнтів про переваги поїздок у нашу країну. Так само ми намагаємося зробити привабливішими й українські маршрути для угорських туристів. У нас існують дуже добрі безпосередні зв’язки з багатьма українськими турфірмами, котрі залюбки беруть участь у наших виставках, організаційних форумах тощо, ми прапагуємо їх у своїх рекламних виданнях і навпаки.

Угорська статистика подає промовисті цифри про суми, які лишають тут українські туристи. Можете навести їх і уточнити, про який саме період йдеться?

Корнелія Кіш: Дійсно, згідно з офіційним річним звітом за минулий рік, українські туристи витратили близько 26 мільярдів форинтів, або майже 170 мільйонів доларів США у валютному перерахунку на послуги акціонерного товариства «Угорський туризм». До речі, угорське державне управління статистики веде окремі підрахунки на зразок того, які категорії українських туристів витратили найбільше грошей під час туристичної поїдки до Угорщини. З іншого боку серед наших клієнтів є чимало і таких, які здійснюють комерційні тури в нашу країну. Також слід додати сюди й категорію транзитних туристів. Великою популярністю серед українських гостей користуються, зокрема, екскурсії по місту, відвідання термальних купалень, бізнесові поїздки.

Що можете сказати про найближчу бізнесову стратегію Вашого підприємства щодо України?

Корнелія Кіш: Український туристичний ринок має чимало можливостей, попри те, що ми не полишаємо своїх зусиль щодо західноєвропейських країн. Після зміни суспільно-економічного устрою в державах соціалістичного блоку туристичний потік звідти значно обмілів. Однак, у другій половині 1990-их років він набирає активних обертів. Звісно, такий туризм має свої специфічні особливості, у тому числі і стосовно України. У своїй стратегії щодо закріплення на українському ринку ми й надалі застосовуватимемо новітні методи маркетингу, не забуваючи, однак, і про усталені традиційні форми роботи з клієнтами, адже в Україні населення використовує інтернетну мережу ще не так активно, як в Угорщині чи на Заході. У процентному відношені це приблизно 10, 30 і 70 відсотків... Тобто поряд з використанням засобів всесвітньої електронної мережі ми плануємо проводити в Україні презентації наших видань, фахові виставки, популярні останнім часом у фахових колах roadshow та workshop-и тощо.
XS
SM
MD
LG