Доступність посилання

ТОП новини

Україна хотіла б консолідації своїх партнерів на Заході навколо теми її інтеграції в Євросоюз


Про це Президент Віктор Ющенко заявив на відкритті щорічного форуму «Ялтинська європейська стратегія». За його словами, Україні потрібен чіткий і ясний план інтеграції до ЄС, а нова посилена угода між Брюсселем і Києвом мала б засвідчити європейську перспективу України. «Україна не ставить питання, коли саме вона стане членом ЄС, який це буде рік і дата. Ми говоримо про інше: наш конспект, наш порядок денний повинен бути усіяний конкретними кроками», – сказав Президент України, зауваживши, що членство у Європейському Союзі потребує політичної стабільності у державі.


Про це Віктор Ющенко заявив на відкритті щорічного форуму «Ялтинська європейська стратегія».

За його словами, Україні потрібен чіткий і ясний план інтеграції до ЄС, а нова посилена угода між Брюсселем і Києвом мала б засвідчити європейську перспективу України.

«Україна не ставить питання, коли саме вона стане членом ЄС, який це буде рік і дата. Ми говоримо про інше: наш конспект, наш порядок денний повинен бути усіяний конкретними кроками», – сказав Президент України.

Він наголосив, що багато що залежить від самої України, яка має зробити велику роботу, зокрема, здійснити чимало реформ.

Також, на думку Президента, дуже важливо, щоб політичні сили України консолідувались навколо національної ідеї. Членство у Європейському Союзі, зазначив Віктор Ющенко, потребує політичної стабільності у державі: «Безумовно, щоб фактор політичної стабільності відбувся, ми повинні продемонструвати колосальний політичний діалог всередині країни».

А ще, за словами Ющенка, необхідно чіткіше говорити про євроінтеграційні прагнення України. Він наголосив, що українським політикам потрібно мати волю йти цією дорогою, бо «дорога до Європи – це не прогулянка по парку».

Екс-президент Польщі Александер Кваснєвський вважає цілком реальною перспективу вступу України до Європейського Союзу в 2020 році.

За словами Кваснєвського, якого цитує УНІАН, не можна сказати, наскільки Україна сьогодні готова до вступу до ЄС, це – процес, який вимагає часу і зусиль: «Йому, звісно, не сприяє політична криза в Україні, не допомагають особливості європейської політики розширення. Потрібна робота з боку України, потрібна робота з боку Європейського Союзу, але наголошую – перспектива для України вступити до ЄС в 2020 році цілком реальна».

Про можливий вступ України до ЄС у 2020 році заявив у своєму виступі і віце-президент Європейського парламенту Марек Сівець.

За його словами, від Євросоюзу до України надходять «гарні сигнали». Одним із таких сигналів він назвав переговори про посилену угоду між Україною та ЄС.

Марек Сівець також закликав Україну активніше вести переговори з Європейським Союзом.

Головна тема Четвертої Ялтинської щорічної зустрічі (Ялтинська європейська стратегія), яка триватиме і в суботу, – євроінтеграція України.

Матеріали до теми:

• В Ялті відкривається Кримський саміт Четвертої міжнародної зустрічі «Ялтинська Європейська Стратегія – YES» • Держсекретар Португалії: «ЄС має зміцнити відносини зі східними сусідами»
XS
SM
MD
LG