Доступність посилання

ТОП новини

Якщо опозиція не дотримається взятих на себе зобов’язань, дострокові парламентські вибори 30 вересня будуть зірвані, сказав в інтерв’ю Радіо Свобода представник Партії регіонів Володимир Зубанов


На думку ж бютівця Олега Білоруса, проведенню дочасних парламентських виборів сьогодні вже нічого не може зашкодити.


За словами Зубанова, коли три керівники держави підписували угоду про позачергові вибори, там була написано, що опозиція складає мандати: «Це означало, що нові кандидати у депутати не зайдуть і дійсно у парламенті не буде 300 голосів. Але ми бачимо, що юридично це не така проста процедура. Зараз все буде залежати від ЦВК. Якщо вона ухвалить рішення дозволити депутатам від Партії промисловців та підприємців зайти до зали та прийняти присягу, ніяких юридичних приводів для проведення позачергових виборів не буде».

На думку ж бютівця Олега Білоруса, проведенню дочасних парламентських виборів сьогодні вже нічого не може зашкодити: «Теоретично можна вигадати багато причин, але практично це майже неможливо. Вибори відбудуться за будь-якої політичної погоди. Це розуміють уже всі. Ті, що дуже хотіли зірвати вибори, вони вже знаходять у них свій інтерес».

Утім, готуватися до парламентських виборів почали усі політичні гравці. «Наша Україна» та «Народна Самооборона» підписали декларацію про створення блоку. А комуністи вирішили, що йтимуть на вибори самостійно. Соціалісти і Партія регіонів також поки що виключають блокування з іншими силами.

На початку червня Президент видав третій Указ про розпуск парламенту, яким призначив дострокові вибори на 30 вересня. Коаліціянти ж спрямували до Конституційного Суду подання щодо встановлення конституційності ще й цього Указу. Перевірка двох перших Указів на відповідність Основному Закону так і не завершилася рішенням КСУ.

Матеріали до теми:

• Блок Юлії Тимошенко не буде приєднуватися до блоку, який створюють «Наша Україна» і «Народна самооборона», й піде на вибори самостійно
XS
SM
MD
LG