Доступність посилання

ТОП новини

Український фільм «Прорвемося» на кінофестивалі в Карлових Варах


Оксана Пеленська 29 червня в Карлових Варах відкрився 42-ий міжнародний кінофестиваль. У його програмі понад 220 стрічок з усіх континентів. Після тривалої перерви у конкурсній програмі фестивалю бере участь і український фільм. Як і щороку, до найпопулярнішого чеського курорту поспішають тисячі шанувальників кіно, щоб першими побачити світові прем’єри, зустрітись з багатьма популярними кінозірками.

Плакат 42-го міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах
(official site)
У ці хвилини на фестивалі відбувається його відкриття, проходить прославлена Карло-Варська променада. Центральною частиною відомого європейського курортного містечка в напрямку до готелю «Термал» у відкритих каретах поволі рухаються гості. Пощастило і з погодою, тому вулиці заповнені натовпами переважно молодих людей з усього світу, щоб на власні очі побачити, як на червоний килим сходять зірки: одна з найпопулярніших голлівудських актрис, власниця «Оскара» Рене Зелвеґер, відомий американський актор і режисер Денні Де Віто, американський режисер і сценарист Пітер Боґданович.

Серед гостей є і мати популярного голлівудського актора Леонарда Ді Капріо – Ірмелін, яка приїхала спеціальна на прем’єру стрічки свого сина «11 година», що застерігає світ перед сучасними екологічними проблемами.

Голлівуд та молоде італійське кіно

Директор програм фестивалю Ева Заоралова не приховує радості, що цього року Карлові Вари мають справжні «родзинки», серед них фільм «Міс Поттер», де грає Рене Зельвеґер та американська стрічка «Гарні мрії», яку представить відомий усім Денні Де Віто. До особливостей фестивалю належать два спеціальні покази: перший називається «Новий Голлівуд», це ретроспектива американських фільмів за останні 4 десятиліття, другий представляє молоде італійське кіно.

У конкурсній програмі фестивалю вперше за багато років бере участь український фільм — це стрічка режисера Івана Кравчишина «Прорвемося». Чеські фахівці зараховують його до перспективних на фестивалі.

Ева Заоралова каже, що це справді цікавий фільм, в якому тема Чорнобиля переплітається з темою Помаранчевої революції. Головний герой фільму відстоює справедливість.

На переможців 42-ого кінофестивалю в Карлових Варах чекати недовго. Вже 7 липня буде відомо, хто отримає його головну нагороду «Кришталевий глобус», а це 20 тисяч американських доларів.
XS
SM
MD
LG