Доступність посилання

ТОП новини

Україна може вступити до ЄС у 2020 році, вважають польські політики


За словами віце-президента Європейського Парламенту, євродепутата від Польщі Марека Сівця, від Євросоюзу до України надходять «гарні сигнали». Також колишній Президент Польщі Александр Квасьнєвський назвав перспективу вступу України до Європейського Союзу в 2020 році «цілком реальною». Ці промовці, разом із іншими, виступили на 4-й щорічній зустрічі організації «Ялтинська європейська стратегія», мета якої – європейська інтеграція України.


За словами віце-президента Європейського Парламенту, євродепутата від Польщі Марека Сівця, від Євросоюзу до України надходять «гарні сигнали».

Одним із таких сигналів він назвав переговори про посилену угоду між Україною та ЄС.

Назвавши 2020 рік «реалістичною датою» вступу, Сівец при цьому закликав Україну активніше вести переговори з Європейським Союзом.

Також колишній Президент Польщі Александр Квасьнєвський назвав перспективу вступу України до Європейського Союзу в 2020 році «цілком реальною».

Квасьнєвський водночас заявив, що членом ЄС і союзу НАТО мала б стати і Росія.

А міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк закликав до прагматичного підходу до двосторонніх відносин країн Євросоюзу і України.

За його словами, Києву потрібен позитивний сигнал про те, що Україні колись нададуть статус повноправного члена ЄС.


Ці промовці, разом із іншими, виступили на 4-й щорічній зустрічі організації «Ялтинська європейська стратегія», мета якої – європейська інтеграція України.

Зустріч відбувається в п’ятницю і суботу в Ялті.

У четвер на урочистому відкритті зустрічі в Києві Президент Віктор Ющенко закликав до консолідації партнерів України на Заході навколо теми її інтеграції в Євросоюз.

Матеріали до теми:

• В Ялті відкривається Кримський саміт Четвертої міжнародної зустрічі «Ялтинська Європейська Стратегія – YES» • Держсекретар Португалії: «ЄС має зміцнити відносини зі східними сусідами»
XS
SM
MD
LG