Доступність посилання

ТОП новини

Наліт військ коаліції під проводом США і НАТО в Афганістані знову вбив «десятки» мирних мешканців


Точно ще не встановлена кількість цивільних осіб загинула ввечері в п’ятницю від авіаційних ударів, що їх завдали війська коаліції в південній провінції Гільменд.

За повідомленнями, точно ще не встановлена кількість цивільних осіб загинула ввечері в п’ятницю від авіаційних ударів, що їх завдали війська коаліції в південній провінції Гільменд.

Місцеві урядовці говорять, що загинули до 65 мирних мешканців, серед яких жінки і діти, а також близько 35 повстанців-талібів.

Представник Міжнародних допомогових сил безпеки (ISAF) під керівництвом НАТО в Афганістані підтвердив інцидент, але висловив припущення, що кількість загиблих цивільних осіб значно менша.

Афганські правозахисники чекають на точніші дані. За їхніми словами, першим повідомленням часто не можна довіряти, бо вони або перебільшені, або ж і применшені.

Такі випадки час від часу стаються головно на півдні Афганістану, де діє сильний повстанчий рух талібів.

Президент Афганістану Хамід Карзай після одного з таких нещодавніх випадків кілька днів тому засудив іноземні війська в цій країні за недбалість і за те, що вони цінують життя афганців «надто дешево».

Коаліція під проводом США складає вину за цивільні жертви на талібів, які вдаються до партизанської тактики, маскуючись під мирне населення й діючи поміж нього.
XS
SM
MD
LG