Доступність посилання

ТОП новини

Британська поліція заарештувала на півночі Англії вже 5-го підозрюваного у підготовці терактів у Лондоні та аеропорті Ґлазґо


Першими були заарештовані двоє вихідців із Азії, котрі перебували у «джипі», що у суботу врізався у двері головного терміналу аеропорту Ґлазґо в Шотландії. На одному з них був одягнутий так званий «пояс смертника».

Першими були заарештовані двоє вихідців із Азії, котрі перебували у «джипі», що у суботу врізався у двері головного терміналу аеропорту Ґлазґо в Шотландії. На одному з них був одягнутий так званий «пояс смертника», повідомив представник місцевої поліції. В автомобілі були газові балони. Автомобіль загорівся, однак вогонь вдалося погасити і вибуху не сталося.

Напередодні, у п’ятницю, поліція знешкодила в Лондоні два заміновані автомобілі.

Поліція заявила, що спроби вибухів у Ґлазґо та Лондоні пов’язані між собою.

Влада Великобританії підвищила рівень терористичної небезпеки до найвищого, «критичного».

Прем’єр-міністр Ґордон Браун у неділю, виступаючи в ефірі Бі-Бі-Сі, заявив: «Очевидно, що ми маємо справу з групою осіб, котрі перебувають не лише в нас, у нашій державі, але й в інших країнах. Вони готові в будь-який момент завдати максимального збитку людям, вбити їх чи покалічити – незалежно від віросповідання. Ось чому нам необхідно постійно бути пильними. І нехай зловмисники знають: Британія і британці не дадуть себе залякати і не дозволять підривати підвалини нашого британського способу життя».
XS
SM
MD
LG