Доступність посилання

ТОП новини

Президенти США і Росії обговорили за зачиненими дверима широке коло проблем двосторонніх відносин і міжнародної політики


Переговори Джорджа Буша та Владіміра Путіна відбулися у Кеннебанкпорті на родинній дачі Бушів. На зустрічі Президентів ішлося про протиракетну оборону, дотримання прав людини в Росії, ситуацію довкола статусу краю Косово, ядерну програму Ірану і Північної Кореї. Обидва Президенти відзначили дружню та відкриту атмосферу зустрічі.

Переговори Джорджа Буша та Владіміра Путіна відбулися у Кеннебанкпорті на родинній дачі Бушів.

На спільній прес-конференції після закінчення зустрічі Владімір Путін заявив, що запропонував створити центри у Москві та Брюсселі з обміну інформацією з питань протиракетної оборони.

Він також готовий спільно використовувати найновітнішу радіолокаційну станцію раннього попередження про ракетні запуски, яку нині будують на півдні Росії.

Джордж Буш повідомив, що йому ця ідея сподобалась, і США готові обговорити її з союзниками у НАТО.

Однак, за словами американського Президента, його країна не має наміру відмовлятися від планів розташування елементів своєї ПРО у Чехії та Польщі.

На зустрічі Президентів ішлося, як повідомляють, і про дотримання прав людини в Росії, ситуацію довкола статусу краю Косово, ядерну програму Ірану і Північної Кореї.

Обидва Президенти відзначили дружню та відкриту атмосферу зустрічі.

Джордж Буш назвав свого гостя «послідовним, відкритим, щирим, простим» співрозмовником, із яким можна обговорювати проблеми.

Дводенний візит Путіна на запрошення Буша почався в неділю.
XS
SM
MD
LG