Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Скільки столичної землі приватизувала нова київська влада? Чи надійно лікують у приватних клініках? Скільки випускників можуть вчитися у вузах безкоштовно?


Ірина Біла Київ, 3 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Газета «Вечірні вісті» стверджує, що за неповних півтора роки на посаді київського голови Києва Леонід Черновецький приватизував 14,7 квадратних кілометрів міської землі, що за площею дорівнює майже половині Печерського району. Докладніше про це у матеріалі «Кримінальне будівництво».

Чи діє сьогодні Конституційний Суд України? Наскільки правомірними є його рішення? Що треба зробити, аби цей суд був справді незалежним? Відповісти на ці запитання газета «Голос України» попросила доктора юридичних наук Анатолія Селіванова. Стаття називається «Поновлення авторитету Конституційного Суду України».

Столична прокуратура знайшла порушення у 20 приватних клініках Києва. Часто пацієнтів «лікували» медики без відповідної кваліфікації, зовсім іншого профілю і в несприятливих умовах. Лікарі переконані: у звичайних клініках порушень значно більше, однак на це свідомо закривають очі. Подробиці – в статті «Прокуратура пішла по лікарях», яку друкує «Газета 24».

«145 тисяч юнаків та дівчат мають шанс вступити до вузів і учитися безкоштовно. Загалом, цього року школу закінчують понад 440 тисяч осіб. Фактично у всіх, хто має достатній рівень освіти, є можливість навчатися за рахунок держзамовлення», - запевнив журналістів «Газети по-українськи» міністр освіти Станіслав Ніколаєнко. Повне інтерв’ю з ним – в матеріалі «Давайте не будемо скупими щодо своїх дітей».

Сьогодні, як стверджує газета «Україна молода», найгостріші наукові дискусії стосуються біоетичних проблем - евтаназії, абортів, клонування, штучного запліднення, трансплантації органів, генетично модифікованої продукції. Чи етично втручатися в природній хід речей? Про це в статті «Духовна гігієна буття».
XS
SM
MD
LG