Доступність посилання

ТОП новини

Мiнiстр закордонних справ Арсенiй Яценюк сьогодні прибув із робочим вiзитом до Косова


Під час зустрічі з міністром закордонних справ Сребії Вуком Єремичем голова українського зовнішньополітичного відомства наголосив, що Україна поділяє позицію щодо мирного і всеохопного розв’язання косовської проблеми й очікує у цьому зв’язку на відповідне рішення Ради Безпеки ООН. Сербська сторона підтримала ініціативу міністра закордонних справ України Арсенія Яценюка стосовно проведення восени цього року в Україні конференції щодо «заморожених конфліктів», включно з питанням урегулювання косовської проблеми. Українські миротворці виконують свою місію в Косові з вересня 1999 року.


В автономному краї Косово і Метохiя голова зовнішньополітичного відомства України планує зустрітися з керівником тимчасової місії ООН у Косові Йоахімом Рюккером, із командуванням багатонаціональних миротворчих сил КФОР та особовим складом українського миротворчого контингенту українсько-польського батальйону.

Українські миротворці виконують свою місію в Косові з вересня 1999 року, і зараз у Косові перебувають 179 українських миротворців.

Напередодні під час зустрічі з міністром закордонних справ Сребії Вуком Єремичем голова українського зовнішньополітичного відомства наголосив, що Україна поділяє позицію щодо мирного і всеохопного розв’язання косовської проблеми й очікує у цьому зв’язку на відповідне рішення Ради Безпеки ООН як органу, на який покладено головну відповідальність за підтримання міжнародного миру та безпеки і який діє згідно з принципами та цілями Об’єднаних Націй, повідомила прес-служба МЗС України.

Сербська сторона підтримала ініціативу міністра закордонних справ України Арсенія Яценюка стосовно проведення восени цього року в Україні конференції щодо «заморожених конфліктів», включно з питанням урегулювання косовської проблеми.

Під час переговорів Арсеній Яценюк та Вук Єремич значну увагу приділили співпраці України та Сербії в рамках міжнародних і регіональних організацій, зокрема взаємодії на шляху інтеграції в Європейський Союз, а також співпраці в рамках ООН.

Сторони обговорили також стан розвитку української та русинської меншин у Сербії, а також питання визнання міжнародною спільнотою Голодомору 1932-33 років актом геноциду українського народу.

Міністр закордонних справ України запросив свого сербського колегу відвідати Україну з візитом у зручний для нього час.

Арсеній Яценюк перебуває з дводенним робочим візитом у Республіці Сербія.
XS
SM
MD
LG