Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Яка головна проблема столиці? Наскільки прозоро реалізують «конфіскат»? Чому очікується затримка закордонних паспортів?


Ірина Біла Київ, 4 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Секретаріат Президента України є неефективним інститутом та перетворюється на дестабілізуючий чинник у державі, стверджують у газеті «Голос України» деякі політики. Стаття називається «Главу держави підставляє його ж Секретаріат?».

У цьому ж числі парламентське видання «Голос України» окреслює головну проблему столиці, це не затори на вулицях і не бомжі в переходах, а «невідповідність інтелектуального рівня чинної влади рівню країни і міста, в якому вона працює». Докладніше про цей парадокс столиці – в статті «Доморощені вандали гірші за ординців».

Мінюст відродив конкурсний відбір продавців конфіскованої продукції. Одначе, як стверджує «Газета 24», продаж «конфіскату», як і раніше, лишається непрозорим та закритим. Публікація має заголовок «Відніми і продай».

У вівторок в Україні почали видавати перші закордонні паспорти нового зразка. Цього ж дня стало відомо про припинення видачі закордонних паспортів старого зразка. Щоправда, як припускає газета «Україна молода», це може спричинити черги в паспортних службах, адже ті досі не отримали нові бланки. Наразі їх дефіцит складає 25 тисяч штук. Детальніше - в матеріалі «Заплати і обміняй».

У будинку у Суворова не було жодного дзеркала – знаний полководець вважав себе некрасивим і не любив дивитися у люстерка. Дружина Суворова полюбляла розкіш і постійно возила з собою 11 скринь зі вбранням і кілька карет з прислугою. Хоча одного разу Суворов на дорозі відправив супровід дружини назад. Це було під час її поїздки в Тульчин. Як інформує газета «Факти», це місто-музей на Вінниччині відзначає 400 років від дня заснування.

Газета «Сегодня» пропонує 6 способів заощадження на житлі під час вступних іспитів абітурієнтам з інших міст і сіл. А ще друкує кілька порад, як подбати про квіти, щоб вони не засохли, коли господарі на тривалий час їдуть у відпустку.
XS
SM
MD
LG