Доступність посилання

ТОП новини

Україна має продовжувати суттєві реформи у галузі безпеки й оборони і має сама вирішувати, чи хоче вона рухатися в напрямку членства в НАТО


Про це заявив генеральний секретар альянсу Яап де Хооп Схеффер в інтерв’ю Радіо Свобода. На запитання, що в Україні досить низька громадська підтримка ідеї членства в НАТО Яап де Хооп Схеффер відповів: «Я ніколи не коментую показники опитувань громадської думки. Але я знаю, що в Україні, безумовно, є групи, які критично ставляться до членства в Альянсі. Це їхнє законне право – я знову наголошую, що не маю наміру втручатися в українські дискусії».


Про це заявив генеральний секретар альянсу Яап де Хооп Схеффер в інтерв’ю кореспондентці Радіо Свобода та іншим українським журналістам.

За кілька днів до 10 річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО генсек альянсу вказав на те, що у двосторонніх відносинах між Україною і НАТО за десять років ми бачили, безумовно, дві фази: «Ми бачили фазу, коли я прийшов як Генеральний секретар у 2004 році, до важливих подій в Україні. Ми мали відносини з Україною, які були дуже плідними і позитивними, як ми маємо це зараз на основі щорічних цільових планів, а саме таким шляхом ми структуруємо наше партнерство».

За словами Яап де Хооп Схеффера, жоден з партнерів, окрім України, не бере участь у всіх операціях Альянсу: «Я просто не знаю іншого такого партнера».


Генеральний секретар НАТО зазначив, що Україні слід продовжувати змістовні реформи, зокрема, безпекову реформу, оборонну реформу.

На запитання, що в Україні досить низька громадська підтримка ідеї членства в НАТО Яап де Хооп Схеффер відповів: «Я ніколи не коментую показники опитувань громадської думки. Але я знаю, що в Україні, безумовно, є групи, які критично ставляться до членства в Альянсі. Це їхнє законне право – я знову наголошую, що не маю наміру втручатися в українські дискусії».

Повний текст інтерв’ю:

• Генсек НАТО: «Україна має сама вирішувати, чи рухатися їх у напрямку членства в альянсі»
XS
SM
MD
LG