Доступність посилання

ТОП новини

Київське метро підвищило орендну плату для продавців преси


Леся Бакалець Київ, 5 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У київському метрополітені ціна за проїзд не змінюється від березня 2000 року. Розмови про можливе підвищення ціни виникають час від часу. Але поки що підземкою можна скористатися за 50 копійок.

Чи подорощання аренди позначиться на ціні газети?
(RadioSvoboda.Ua)
Іноземці київське метро називають мало не безкоштовним атракціоном. Британець Рой приїхав до Києва спеціально на концерт Джорджа Майкла. Рой тримає у долоні 12 жетонів на київське метро. Щиро здивований. Каже: думав, це все треба буде заплатити тільки за одну поїздку. Коли дізнався, що забезпечив собі подорож підземкою на пару днів дуже здивувався і зрадів.

Рой: «Метро дуже дешеве. У Лондоні треба платити набагато дорожче – 5-10 фунтів. Ціна за одну поїздку у Києві – це нічого для Лондона».

Неприбуткове метро

(RadioSvoboda.Ua)
Метро – абсолютно не прибуткове, каже голова прес-служби Київського метрополітену Надія Шумак. А зараз ще й тарифи на комунальні послуги зросли і з ними сума видатків. Однак поки жетон на київське метро не подорожчає, запевняють у Київраді. Метрополітен вирішив наразі «піти іншим шляхом». Він вирішив підвищити орендну плату у 2,5 разів для продавців преси.

Надія Шумак запевняє, для метрополітену це надприбутків не дасть точно: «Метро було і є збитковим. І це невеликі гроші ми беремо з них, щоб хоч якось поправити своє матеріальне становище».

Сергій забезпечує громадян пресою вже 9 років. Каже, нову ціну він уже бачив і заплатив. Іншого виходу немає. На думку Сергія, причина збільшення орендної плати зовсім не у ціні на енергоносії і витрати метро: «Вони підняли тому, що скоро будуть вибори. Все спустилося зверху. Просто потрібні гроші».

Конкуренцію Сергію складає Юлія, стоять вони пліч-о-пліч. Її нове рішення метрополітену також не влаштовує. Сподівається, що на зарплатні це не позначиться, а от у стабільності цін на пресу сумнівається.

Юлія: «Я думаю, нам доведеться підвищити ціни на газети, хоча вони і так уже подорожчали. Люди будуть дуже обурюватися».
XS
SM
MD
LG