Доступність посилання

ТОП новини

Харківське метро йде на новий рекорд


Олена Солодовнікова Харків, 5 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Загроза чергового подорожчання проїзду в харківському метрополітені. Зараз пересуватися місцевою підземкою найдорожче в Україні. Один жетон тут коштує 75 копійок. Від серпня собівартість обслуговування одного пасажира становитиме 1 гривню 26 копійок, каже начальник харківського метрополітену Сергій Мусєєв. За його словами, саме з цього часу метро почне сплачувати за електроенергію за новими тарифами.

(RadioSvoboda.Ua)
Влітку кількість пасажирів харківського метрополітену зменшується на третину, каже керівництво підземки. В основному через студентів, що роз’їхались на канікули. Однак харків’яни скаржаться, що вільніше в вагонах не стало, а чекати електричку, щоб доїхати до роботи, доводиться вдвічі довше, ніж у сезон холодів.

– «Цей час 4-5 хвилин, коли люди вже в такому стані, всіх злість бере».

– «Ось я на Маршала Жукова їжджу, доводиться проштовхуватися, якщо кудись поспішаєш».

– «На Салтівці важко, іноді не влізаєш у першу електричку...».

Інтервали між прибуттям поїздів збільшилися, підтверджує начальник харківського метрополітену Сергій Мусєєв. І додає: тільки вдень, у час пік графік руху поїздів залишився незмінним. – як були 2 з половиною хвилини, так і залишились. Люди, які добираються до роботи і повертаються, для них нічого не змінилося.

Електрички можуть перевести на режим економії

Але від серпня електрички можуть почати їздити в режимі економії, тобто значно рідше, каже Мусєєв. Тоді в дію вступить закон Верховної Ради, який відбирає у метрополітену пільги на електроенергію. Раніше підземка сплачувала послуги по цінах, як для населення, а тепер перейде на тариф для підприємств. Через це вартість електроенергії підвищиться на 30%.

(RadioSvoboda.Ua)
Голова правління «Харківобленерго» Сергій Кірик розповів: «Від 1 серпня «Харківобленерго» буде надавати рахунки як і всім підприємствам, що не користуються цими преференціями».

1 гривня 26 копійок – такою буде собівартість проїзду в метро, повідомляє начальник харківського метрополітену Сергій Мусєєв. У листопаді минулого року він називав іншу цифру – одна гривня 17 копійок за жетон.

Чи є обґрунтованими розрахунки?

Але розрахунків ані на той, ані на нинішній тариф в обладміністрації не бачили досі, заявляє заступник керівника Харківщини Володимир Бабаєв: «У нього немає тих витрат, які б стали основою розрахунків вартості проїзду. Він знову вигадує якісь міфічні недоплати з бюджету, якихось пільговиків».

Такі розрахунки є, твердить начальник харківського метро. Документи на перегляд оплати проїзду відправляють регулярно, запевняє Сергій Мусєєв: «Інформація щомісяця подається, вона є в управлінні економіки та інспекції з цін. Усі ці управління в підпорядкуванні Володимира Миколайовича. Вся ця інформація відома».

У жовтні минулого року ціни на проїзд в харківському метрополітені зросли на третину. Жетон став коштувати 75 копійок замість 50-ти.

Пасажири можливим новим подорожчанням метро обурені. Останнє слово щодо вартості харківського жетону за обласною владою та Міністерством транспорту.
XS
SM
MD
LG