Доступність посилання

ТОП новини

Перспективи пропрезидентських


Тетяна Ярмощук Київ, 6 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Віктор Ющенко створив виборчий блок – саме президентові відводять оглядачі провідну роль у об’єднанні 10 політичних партій. Список блоку очолить Юрій Луценко, називатиметься він “Наша Україна – Народна самооборона”. Наскільки міцною та єдиною буде ця політична сила, і який курс обере новий лідер?

Наступним кроком нашоукраїнців та народносамооборонців стане створення єдиної партії. За словами Юрія Луценка, це має бути ще до кінця цього року: «Представники 10 демократичних партій підписали спільне рішення про об’єднання в майбутній виборчий блок демократичних сил під назвою «Наша Україна – Народна самооборона». А також про злиття в єдину національно-демократичну партію по завершенню виборчого процесу ще до кінця цього року».

Юрій Луценко – це найоптимальніша фігура з тих, що претендували на лідерство в пропрезидентському блоці, зазначає політолог Олександр Дергачов. Втім, на його думку, поки що Луценко буде формальним лідером, загальну політику формуватиме безпосередньо Віктор Ющенко: «Все це об’єднання тримається на ініціативі Президента, на думці Президента, на активних діях та примусі з боку Президента до об’єднання. Тут Луценко буде виконувати формальну функцію».

Нове політичне об’єднання буде міцнішим, ніж це була «Наша Україна» часів 2002-го, чи 2006-го, каже політолог Олександр Палій: «Це зумовлено достатньо очевидним оновленням цієї політичної сили. Там змінилося багато облич. Деякі люди, як от, наприклад, Івченко чи Порошенко, які не мали великої популярності відступили назад. З’явилися нові обличчя, можливо, вони не такі харизматичні, але тим не менш, ця політична сила передбачувана».

Першу десятку пропрезидентського блоку прикрасять В’ячеслав Кириленко, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Микола Катеринчук, Ольга Герасим’юк, Віктор Балога, Ксенія Ляпіна, Руслан Князевич та Володимир Ар’єв.
XS
SM
MD
LG