Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура України досі не отримала зразки діоксину з Росії для розслідування отруєння Віктора Ющенка


Про це заявив сьогодні Генпрокурор Олександр Медведько.

Про це заявив сьогодні Генпрокурор Олександр Медведько: «Ми отримали зразки з Великобританії, США, і намагалися отримати з Канади, але потім у цьому відпала потреба, оскільки вони ідентичні зі зразками Великобританії. З Росії ми не отримали. Ми направили два листа про надання правової допомоги, але, на жаль, позитивного результату поки що немає. Я думаю, що ми вирішимо це питання шляхом і листування, і особистого спілкування з Генеральним прокурором Росії. Російська сторона це ніяк не пояснює, мовчить і все».

У березні цього року начальник головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України Олександр Дегтярьов повідомив, що Генпрокуратура вже отримала за попередньою домовленістю зразки діоксину, який виробляється в США та Великій Британії, в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння Президента Віктора Ющенка. За його словами, вказану речовину в світі виготовляють лише 4 країни, серед трьох названих – ще й Канада.

Олександр Дегтярьов зазначив, що проведення порівняльного аналізу ускладнено ще й через те, що досі ніхто таких досліджень не робив. Водночас він додав, що у Генпрокуратурі вважають, що такий аналіз триватиме не менше 4 місяців.

Слідство щодо отруєння Президента Віктора Ющенка призначило експертизу для визначення країни-виробника діоксину.

Під час президентської виборчої кампанії восени 2004 року Віктор Ющенком був отруєний діоксином. Розслідування кримінальної справи про його отруєння досі не завершене.
XS
SM
MD
LG