Доступність посилання

ТОП новини

«Весільний бум» номер 07.07.07. – на Сході України б’ють рекорди


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 6 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У найближчу суботу в Україні очікують справжнього весільного буму. Кількість укладених шлюбів у півтора - два рази перевищить середні показники. Найбільше пар, які вірять в магічність збіг трьох сімок у даті, на Сході України – на Донеччині та Дніпропетровщині цього дня стануть на рушник приблизно по тисячі пар. Для порівняння – на Вінниччині зареєструють тільки з два десятки шлюбів.

У Кіровському районному відділі реєстрації Дніпропетровська 7 липня розписуватимуть кожні 15 хвилин. Аби взяти шлюби змогли якомога більше пар, працюватимуть з опів на 9-ту ранку і до 16:00. Встигнуть розписати близько 40 пар, це приблизно у два з половиною рази більше, ніж зазвичай.

Провідний фахівець Наталя Волохова каже, що молодята бояться тільки травня, а у літні місяці, зазвичай, спостерігається різкий сплеск реєстрації шлюбів, але такого не було давно.

Наталя Волохова: «Це хтось пустив такі плітки, що три сімки – ця якесь щасливе число, і всі люди ринулись на це число. А ми що можемо вдіяти? Ми ж не можемо відмовити, коли люди прийшли подавати заяву».

Черги на укладання шлюбів у дніпропетровських РАЦСах стояли упродовж останніх двох місяців, Кожна пара, подаючи заяву, неодмінно хотіла, щоб урочисту церемонію призначили на 7 липня.

У Інни та Дмитра мрія збулася:

– «7-й рік, 7-й місяць, 7-й день – взагалі вважається дуже сприятливим числом».

– «Увесь 2007 рік вважаться найбільш сприятливим для шлюбів».

У «несприятливий день» весілля дешевше

Більш прагматичні молодята вирішили не ганятися за примарними трьома сімками і розписатись в інший день. Євген підрахував, що якщо так весільний банкет має обійтися приблизно в 10 тисяч гривень, то 7 липня довелося б заплатити у півтора рази дорожче: «Кафе, ресторани, машини… Це буде ажіотажний день, і відповідно витрати зростуть. Краще відпочити на ці гроші додатково».

Що ж до православних храмів, то вони 7 липня не вінчатимуть. По-перше, це субота, по-друге – день припадає на Петрів піст. У Дніпропетровській єпархії УПЦ Радіо Свобода також пояснили – віру в три «щасливі» сімки церква не схвалює, це – язичницькі забобони.

Служитель Єпархії Юрій вірить, що в Бога благословенні всі дати. Хоча, звичайно, православна церква за те, щоб молодята, обираючи дату весілля, враховували дні посту. Юрій: «Бог благословив усі дні і всі числа. 7, і 8, і 6… Кажуть, понеділок – важкий день, давай нікуди не підемо. А це насправді ангельський день. Кажуть, «досконале число». А це звичайний день. Однак піддають себе великому ризику й небезпеці ті, хто реєструються в піст».

Із наступної неділі, додав Юрій, коли піст скінчиться, у православних храмах знову вінчатимуть, однак такої кількості бажаючих, як на реєстрацію до РАЦСів, все одно не буде. А от працівникам відділів реєстрації доведеться пережити ще одну «гарячу» суботу – 14 липня будуть розписувати тих, кому відмовили на 7-ме. А це близько півтисячі пар.
XS
SM
MD
LG