Доступність посилання

ТОП новини

У суботу починається перший етап українсько-американського навчання військово-морських сил «Сі Бриз-2007», із запрошенням представників інших країн


Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням в ході першого етапу передбачається прибуття сил країн-учасниць навчання, формування тактичних груп, початок роботи багатонаціонального штабу навчання, розбиття табору та підготовка навчальних місць підрозділів морської піхоти.

А в дальших трьох етапах, з 9 - 22 липня, на території Одеської та Миколаївської областей проходитиме двостороннє українсько-американське тактичне навчання військово-морських сил із запрошенням представників інших країн «Сі Бриз-2007».

Навчання, яке проводитиметься в дусі програми НАТО «Партнерство заради миру», - наймасштабніше навчання, яке проходитиме на території України у 2007 році.

У навчанні братимуть участь кораблі та підрозділи морської піхоти, штабні офіцери та спостерігачі з 13 країн світу.

Темою «Сі Бризу-2007» визначено планування та проведення миротворчої операції з підтримання миру, а мета маневрів полягає у відпрацюванні за міжнародними стандартами дій багатонаціональних штабів та сил під час здійснення ними миротворчої операції.

Перебуваючи у четвер в Одесі, міністр оборони України Анатолій Гриценко нагадав, що для проведення цих навчань існує законодавча база: Верховна Рада ухвалила закон про допуск підрозділів іноземних військ на територію України для їхнього проведення, а рішення про навчання затвердили Рада національної безпеки і оборони, Президент і уряд.

За словами міністра, будь-хто має право на акції протесту і може піднімати плакати і висловлювати свої погляди, але блокувати навчання правоохоронні органи не дадуть.

Раніше Комуністична партія оголосила про початок акцій проти навчань «Сі Бриз-2007». У п’ятницю в Одесі суд заборонив акції протесту проти цих навчань. Позов до суду подав Одеський міськвиконком. Суд погодився з його думкою, що місця проведення акцій є вкрай важливими для життєдіяльності міста. Представники відповідачів – організації «Єдіноє отєчєство» та обкому Компартії України, – на судове засідання не з’явилися.

Минулого року попередні такі навчання «Сi Бриз – 2006», які мали відбутися в Криму, змусила скасувати своїми діями низка політичних сил – Компартії, Блоку Наталі Вітренко, Партії регіонів тощо.

Матеріали до теми:

• В Одесі суд заборонив акції протесту проти навчань «Сі Бриз 2007»



• Одеса просить суд заборонити протести проти навчань «Сi Бриз – 2007»
XS
SM
MD
LG