Доступність посилання

ТОП новини

ПА ОБСЄ виступає за посилення протидії торгівлі людьми


Про це мовиться у резолюції «Посилення протидії торгівлі людьми на території країн-членів ОБСЄ».

Про це мовиться у резолюції «Посилення протидії торгівлі людьми на території країн-членів ОБСЄ», яку ухвалив Загальний комітет з питань демократії, прав людини і гуманітарних питань ПА ОБСЄ.

Основним автором і доповідачем з цього питання виступила представник української делегації Катерина Шевченко, повідомляє прес-служба Верховної ради.

У резолюцiї торгiвлю людьми названо кримiнальним мiжнародним злочином, грубим порушенням прав людини, її честi та гiдностi, а також сучасною формою рабства.

ПА ОБСЄ також закликає нацiональнi уряди та парламенти сконцентрувати зусилля на роботi з пiдписання i швидкої ратифiкацiї Європейської конвенцiї проти торгiвлi людьми, а також до активiзацiї мiжнародної спiвпрацi та створення системи превентивних заходiв для боротьби з торгiвлею людьми.

Асамблея підтримує діяльність інститутів цивільного суспільства і неурядових організацій як важливих суб''єктів надання допомоги потерпілим, ведення превентивної роботи, лобіювання законодавчих змін, побудованих на принципах захисту прав людини.
XS
SM
MD
LG