Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона скасувала заборону на в''їзд до України окремих громадян Росії


Це рiшення не поширюється на осiб, підозрюваних у тероризмі та iнших злочинах. Про це йдеться у спільній заявi Служби безпеки i МЗС України.

Це рiшення не поширюється на осiб, підозрюваних у тероризмі та iнших злочинах.

Про це йдеться у спільній заявi Служби безпеки i МЗС України.

Водночас українська сторона наголошує, що при перетині держкордону України громадянами Росії, до яких застосовували обмежувальні заходи, їх офіційно попереджатимуть про неприпустимість здійснення ними надалi дiй на шкоду національним інтересам України. У разi зневажання такими попередженнями, цих громадян негайно видворятимуть з України iз застосуванням вiдповiдних санкцiй.

У заявi нагадується, що на виконання спiльних домовленостей президентiв України i Росiї СБУ разом із МЗС провели аналiз документальних матеріалів, якi відповідно до вимог українського законодавства були підставою для заборони в''їзду на територію України окремих громадян Росiї.

«Зазначенi рiшення ухвалювалися обґрунтовано i на пiдставi даних про осiб, дiяльнiсть яких була пов''язана з посяганням на територіальну цiлiснiсть i недоторканнiсть України та розпалювання нацiональної ворожнечi», – йдеться в документi.

Однак, як наголошено у заяві: «На користь розвитку українсько-російських вiдносин на основi добросусідства i взаємної пошани до суверенітету i територiальної цiлiсностi, а також з урахуванням відповідних звернень МЗС РФ українська сторона ухвалила рішення про скасування цих постанов. При цьому цi рішення не поширюються на осiб, пiдозрюваних у тероризмi та в iнших злочинах».
XS
SM
MD
LG