Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чим партії спокушатимуть виборців? Яку суму їм доведеться викласти на виборчу кампанію? На чому збирається нагріти руки влада Донецька?


Ірина Біла Київ, 10 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Чим спокушатимуть виборця? Відповіді шукає газета «Сегодня». На думку журналістів, Партія регіонів будуватиме свою кампанію на ідеї наведення порядку в країні і протистоянні «партії хаосу і великих потрясінь» на чолі з В.Ющенком та Ю.Тимошенко. «Наша Україна» намагатиметься привабити виборця тезами «рішучий президент», «нові обличчя», «ми змушуємо Януковича підвищувати зарплати, а він опирається». А ось у БЮТ – криза жанру. «Наразі жодних ідей, крім як «справедливість перемогла» Юлія Володимирівна не вигадала», – переконані газетярі.

«Не виключено, що одна секунда телереклами під час виборчої кампанії коштуватиме майже 300 доларів», – пише газета «Факти». Загалом же, інформує видання, за три місяці, що лишилися до виборів, кожна зі впливових політичних сил витратить на телерекламу від 20 до 40 мільйонів доларів.

Владні структури Донецька готуються укотре добре «потрясти» державний бюджет, стверджує газета «Вечірні вісті». Підстава: підготовка до майбутнього футбольного чемпіонату Європи. Для цього, як запевняють незалежні експерти, у кошти престижного заходу закладаються об’єкти і проекти, що мають надто віддалений стосунок до цього континентального мегасвята. Подробиці – у статті «Мільярд футбаксів за «конкретною» таксою».

Газета «Україна молода» пише про стійкий стереотип, що Донбас – це насамперед край «чорного золота». Проте, зауважує видання, тутешнє підземелля дуже щедре ще й на «біле золото» – сіль. Нинішні підземні виробки глибиною до 300 метрів є дном прадавнього моря, що залишило у спадок багатющі поклади мінералу, вік якого вимірюється мільйонами років. Тож іще однією унікальною особливістю і навіть «родзинкою» всеукраїнської «сільнички» є те, що відпрацьовані виробки використовуються для лікування бронхіально-астматичних, алергічних та інших захворювань. Про це – в матеріалі «Насипте сіль на недугу».

Газета «Голос України» повідомляє про результати попереднього відбору найпопулярніших українських пам''яток історії та культури. Зі 100 об''єктів відібрано 21 національне диво, а з них будуть визначені сім чудес України. Серед претендентів Софія Київська, Києво-Печерська лавра, Луцький Верхній замок, національний заповідник «Острів Хортиця», державний історико-археологічний музей «Кам''яна могила».
XS
SM
MD
LG