Доступність посилання

ТОП новини

Росiя скасовує обмеження на в’їзд на свою територію окремих громадян України. Напередодні аналогічне рішення оприлюднила українська сторона


Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Михайло Каминiн повідомив у вівторок, що ухвалене рішення російською владою «не поширюється на осiб, пiдозрюваних або звинувачених у скоєннi кримiнальних злочинiв, тероризмi та екстремiзмi або таких, котрі вдались до певних видiв адмiнiстративних правопорушень»..

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Михайло Каминiн повідомив у вівторок, що ухвалене рішення російською владою «не поширюється на осiб, пiдозрюваних або звинувачених у скоєннi кримiнальних злочинiв, тероризмi та екстремiзмi або таких, котрі вдались до певних видiв адмiнiстративних правопорушень».

Напередодні, у понеділок, Служба безпеки й МЗС України заявили про скасування заборони на в’їзд до країни для окремих громадян Росії. Рішення української сторони також не поширюється на осiб, підозрюваних у тероризмі та iнших злочинах.

У спільній заявi Служби безпеки i МЗС України наголошено, що при перетині держкордону України громадянами Росії, до яких застосовували обмежувальні заходи, їх офіційно попереджатимуть про неприпустимість здійснення ними надалi дiй на шкоду національним інтересам України.

У заявi нагадується, що на виконання спiльних домовленостей президентiв України i Росiї СБУ разом із МЗС провели аналiз документальних матеріалів, якi відповідно до вимог українського законодавства були підставою для заборони в''їзду на територію України окремих громадян Росiї.

«Зазначенi рiшення ухвалювалися обґрунтовано i на пiдставi даних про осiб, дiяльнiсть яких була пов''язана з посяганням на територіальну цiлiснiсть i недоторканнiсть України та розпалювання нацiональної ворожнечi», – йдеться в документi.

Матеріали до теми:

• Російських персон нон грата реабілітували
XS
SM
MD
LG