Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Скільки коштує навчання у рейтингових вузах? Які театри уникають гастролей? Чому дорожчають спиртові настоянки ліків?


Ірина Біла Київ, 11 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У вищих навчальних закладах розпочалися вступні іспити. Як і минулого року, найпопулярнішими виявилися факультети, котрі готують економістів і дипломатів. Експерти стверджують: стати студентом рейтингових вузів коштує до 10 тис. дол. Докладніше про розцінки у вступній кампанії 2007 розповідає «Газета 24» у статті «Змова репетиторів».

Літо – час театральних гастролей. Якби українським драматичним театрам задали твір на тему «Як я провів літо», результати були б одноманітними: «сидів удома, багато думав». Як пише «Газета 24», далеко не всі колективи дотримаються законів літньої міграції. Найчастіше «невиїзними» традиційно є великі репертуарні театри.

При призначенні пенсії враховуються лише ті місяці роботи, за котрі був сплачений внесок не менше мінімального – 146 гривень. Як інформує газета «Факти», у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати збільшилися і мінімальні соціальні відрахування, котрі дають право на матеріальну підтримку в старості.

«Серцеві краплі дорожчають на 30%» – у статті під таким заголовком газета «Голос України» інформує, що популярні в народі корвалол, валокордин та інші спиртові настоянки ростуть у ціні. Їх споживачі, переважно пенсіонери, не в захваті. Експерти стверджують, що ліки на основі медичного спирту подорожчають у середньому на гривню. Причина – введення акцизу на цей вид спирту.

В Україні мешкає понад 180 тисяч інвалідів, які внаслідок травми чи захворювання змушені пересуватися за допомогою візка. Часто увесь світ для таких людей – це чотири стіни власної квартири. Але в Україні успішно вже 15 років працюють табори активної реабілітації для людей з травмами хребта, де «спинальники» зі стажем діляться досвідом і вселяють в інших інвалідів віру в можливість жити повноцінним життям. Про це розповідає газета «Україна молода» в матеріалі «Хто воза тягне?».
XS
SM
MD
LG