Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: На кого на виборах робитиме ставку Москва? З якими тваринами асоціюються провідні українські політики? Чи можна довіряти безвідсотковим кредитам?


Ірина Біла Київ, 12 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – В Україні немає політиків, на яких варто було б витрачати російські гроші. Як пише, посилаючись на твердження експертів, «Газета 24», Кремлю немає на кого ставити на українських виборах. «Хлопці з України», які, за словами президента Росії Путіна, повністю себе дискредитували, судячи з усього, не викликають великої довіри в Москві. Щоправда, в Києві досі не можуть зрозуміти, в кому саме розчарувався російський президент. Стаття називається «Ставок більше немає».

У цьому ж числі «Газета 24» друкує інтерв’ю з директором Інституту розвитку сім’ї і молоді Лідією Леонтьєвою про проблеми української родини, і про зміни, які в ній відбулися за останні 20 років.

Соціологи із Центру досліджень громадського товариства з’ясували, з якими тваринами, персонажами і предметами кухні асоціюються у виборців провідні політики країни. Віктора Януковича, наприклад, порівнюють з биком, популярні варіанти – бульдог і ведмідь. Тимошенко асоціюється з лисицею, риссю і Господаркою Мідної гори. Петро Симоненко в очах виборців виглядає рибою-молотом, собакою чи кухонною тертушкою. О.Мороз – це флюгер. Про інші асоціації – в статті «Україною управляє загнаний олень», яку друкує газета «Вечірні вісті».

Кредитний бум, який нині переживає Україна, дозволяє власникам фінансових установ непогано заробляти, стверджує газета «Україна молода». Банкіри цей процес заохочують, пропонуючи у борг навчатися, робити ремонт у квартирі, відпочивати. Серед інших видів реклами яскраві плакати з нульовими відсотками за користування банківськими грішми, мабуть, найпоширеніші. І мало хто з довірливих громадян помічає біля цифри «0%» малесеньку зірочку, яка часто розставляє усе на своє місце: за кредит насправді вимагають чимало. Про різні способи обдурити довірливого клієнта – в статті “Каса на великій дорозі”.

Якщо ви скаржитеся на свою роботу, порівняйте її з деякими іншими, радить «Газета по-київськи». І розповідає, як на деяких фірмах при вході конфіскують мобільні телефони, на обід дають рівно півгодини, і навіть в туалет пускають за розкладом. Стаття називається «Ну і робота».
XS
SM
MD
LG