Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Європейському парламенті обговорювали резолюцію щодо становища з правами людини в Придністров’ї


Автор документу, грецький депутат Європарламенту Маріос Матсакіс заявив: «Ми рішуче засуджуємо репресії, залякування і переслідування громадян і неурядових організацій, котрі нині відбуваються у Придністров’ї. Це – справа рук тоталітарного придністровського режиму...».

Автор документу, грецький депутат Європарламенту Маріос Матсакіс заявив: «Ми рішуче засуджуємо репресії, залякування і переслідування громадян і неурядових організацій, котрі нині відбуваються у Придністров’ї. Це – справа рук тоталітарного придністровського режиму, і ми закликаємо до швидкого врегулювання замороженого конфлікту в цьому регіоні. При цьому ми твердо наголошуємо, що територіальна цілісність Молдови в жодному разі не може опинитися під сумнівом, і що режим у Тирасполі – незаконний і невизнаний, і таким він і залишиться в наших очах і в наших рішеннях».

У резолюції також мовиться, що ЄС має бути повноправним учасником переговорів про вирішення конфлікту – поряд із представниками Придністров’я, Молдови, Росії, України та ОБСЄ.
XS
SM
MD
LG