Доступність посилання

ТОП новини

Покарання за погану роботу чи політичне переслідування?


Юлія Рацибарська Дніпропетровщина, 13 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Депутати Криворізької районної ради на Дніпропетровщині відправили у відставку голову райдержадміністрації, лідера місцевого осередку «Нашої України». За рішення про недовіру посадовцеві проголосувала так звана «коаліція більшості» – місцеві «регіонали» та «народники» Володимира Литвина. У «Нашій Україні» заявляють про політичний тиск на свого активіста.

Рішення висловити недовіру голові райдержадміністрації Сергієві Нагайченку ухвалювали таємним голосуванням: 31 депутат «за», і тільки четверо «проти».

У протоколі офіційне формулювання таке: незабезпечення належного соціально-економічного розвитку Криворіжжя за підсумками минулого року та відсутність програми розвитку району на 2007 рік.

Однак у районній раді, де керують «регіонали», не приховують: конфлікт із головою райдержадміністрації тривав понад два роки, і весь цей час на Криворіжжі не могли поділити належну районові частку коштів від приватизації «Криворіжсталі».

Райрада наполягала, щоб їх витратили на конкретні соціальні проекти, райдержадміністрація була за пропорційний розподіл між усіма сільськими та селищними радами.

Виконувачка обов’язків керуючої справами райради Світлана Романенко каже, що рішення про недовіру не можна розглядати поза конфліктом навколо «криворіжсталівських» грошей.

Про конфлікт навколо розподілу коштів від «Криворіжсталі» говорять і в райдержадміністрації, хоча обережніше.

Начальник сектору внутрішньої політики Надія Косак розповіла, що з боку райради і райдержадміністрації лунали різні пропозиції, куди витратити гроші – чи то в водовідні мережі й газифікацію, а чи в освіту і в охорону здоров’я.

«Нашоукраїнці» говорять про переслідування і сподіваються на Президента

Між тим в обласній організації «Нашої України», членом якої є голова райдержадміністрації, ситуацію з висловленням йому недовіри назвали «політичним переслідуванням».

Із заявою про це лідер дніпропетровських «нашоукраїнців» Віктор Гноєвий звернувся до Президента.

Гноєвий каже, що за два роки керівництва Нагайченка у Криворізькому районі спостерігають позитивну динаміка економічних показників, тому спроба відправити його у відставку – тільки «політична помста» опонентів.

«У принципі, задоволені роботою його як голови райдержадміністрації. Він займає 4 місце серед 22 районів. То я думаю, що працює він належним чином. Я допускаю, що є якісь недоліки в роботі, але над недоліками працюють і виправляють», – каже Віктор Гноєвий.

Наразі ухвалу криворізьких депутатів щодо відставки голови райради мають передати Президентові.

Саме за ним, за українським законодавством, остаточне рішення щодо долі керівника райдержадміністрації.

У «Нашій Україні» впевнені: голова держави не позбавить посади їхнього однопартійця.
XS
SM
MD
LG