Доступність посилання

ТОП новини

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова подала у відставку з посади почесного президента Тендерної палати


Бажання скласти ці повноваження вона мотивує інтригами та глибою кризою, яка склалася у сфері державних закупівель. У Секретаріаті Президента висловили жаль щодо відставки Богатирьової. Цього ж дня, в п’ятницю, Президент доручив Кабінетові Міністрів підготувати законопроект для підвищення ефективності системи держзакупівель. Своїм указом Віктор Ющенко затвердив рішення РНБО за четвер, у якому вказано на неефективність наявної системи держзакупівель.

Бажання скласти ці повноваження вона мотивує інтригами та глибою кризою, яка склалася у сфері державних закупівель.

У Секретаріаті Президента висловили жаль щодо відставки Богатирьової.

Цього ж дня, в п’ятницю, Президент доручив Кабінетові Міністрів підготувати законопроект для підвищення ефективності системи держзакупівель.

Своїм указом Віктор Ющенко затвердив рішення РНБО за четвер, у якому вказано на неефективність наявної системи держзакупівель.

Урядові доручили підготувати зміни до відповідного закону, в якому мають бути передбачені підвищення порогу держзакупівель, скасування реєстру учасників держзакупівель, обмеження повноважень Тендерної палати та скасування обов’язкового забезпечення тендерної пропозиції.

Минулого місяця коаліційна більшість у розпущеній через неправочинність Верховній Раді внесла зміни до закону про держзакупівлі.

Господарський суд Києва на забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням публікувати цей текст. Розгляд позову призначили на 6 вересня.

За українським законодавством, Тендерна палата – це орган, який має здійснювати громадський контроль у сфері державних закупівель.
XS
SM
MD
LG