Доступність посилання

ТОП новини

Керівників артилерійської бази в Новобогданівці усунули від виконання обов’язків на час розслідування крадіжок боєприпасів


У середу в Запорізькій області затримали групу військовослужбовців при спробі продати на металобрухт боєприпаси, їхні частини і складові з кольорових металів, які викрали з артилерійських складів під Новобогданівкою. У п’ятницю міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич висловив припущення, що вибухи під Новобогданівкою могло організувати злочинне угруповання, щоб не допустити перевірки кількості боєприпасів на базі.

Із посад усунули командира, головного інженера і начальника штабу бази, а розслідування ведуть за фактом розкрадань із території цієї військової частини, повідомила прес-служба Міністерства оборони.

У середу в Запорізькій області затримали групу військовослужбовців при спробі продати на металобрухт боєприпаси, їхні частини і складові з кольорових металів, які викрали з артилерійських складів під Новобогданівкою.

У затриманих вилучили близько 20 тонн кольорових металів – пошкоджених боєприпасів та їхніх частин.

Крім того, в них знайшли також вибухівку, гранати й близько двох тисяч комплектів костюмів хімічного захисту, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Проти затриманих офіцерів і прапорщиків бази вже порушили кримінальну справу і готують наказ про позбавлення їх військових звань.

Звільнення зі Збройних сил чи позбавлення звань загрожує й усуненому з посад керівництву артбази, якщо доведуть його бездіяльність чи особисту причетність до викрадень.

У п’ятницю міністр із надзвичайних ситуацій висловив припущення, що вибухи під Новобогданівкою могло організувати злочинне угруповання.

За словами Нестора Шуфрича, вибухи і пожежі на артилерійському складі могли бути спланованими, щоб не допустити перевірки кількості боєприпасів на базі.

Вибухи снарядів на складах біля Новобогданівки відбувалися за останні три роки тричі, внаслідок чого загинули 5 осіб, понад 10 поранені.
XS
SM
MD
LG