Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані посилюють дотримання ісламської форми одягу і захищають страту каменуванням, правозахисники критикують Тегеран за зловживання


Поліція в Тегерані оголосила, що твердіше придушуватиме носіння одягу, який не відповідає приписам ісламу. А голова комітету з прав людини іранського судівництва підтримав забивання камінням на смерть як спосіб страти. Водночас правозахисна група під керівництвом лавреата Нобелівської премії миру Ширін Ебаді скритикувала Іран за постійні зловживання правами людини.

Поліція в Тегерані оголосила, що твердіше придушуватиме носіння одягу, який не відповідає приписам ісламу, і через тиждень подвоїть кількість своїх службовців, які контролюватимуть це.

Один із найпослідовніших наступів проти «неісламського» вигляду, головно серед жінок, розпочався в Ірані ще в квітні.

А голова комітету з прав людини іранського судівництва підтримав забивання камінням на смерть як спосіб страти.

За словами Могаммада Джавада Ларіджані, судова система країни підтримує каменування, незважаючи на засудження цього методу міжнародною спільнотою.

Минулого тижня в Ірані стратили каменуванням чоловіка, звинуваченого в перелюбстві – вперше за п’ять років відтоді, як 2002 року таку практику припинили.

Водночас правозахисна група під керівництвом лавреата Нобелівської премії миру Ширін Ебаді скритикувала Іран за постійні зловживання правами людини.

Центр захисників прав людини звинуватив іранську владу в стратах осіб, які скоїли злочини ще неповнолітніми, а також у тискові на вчених і профспілки.

Правозахисників непокоїть також становище з правами жінок в Ірані і переслідування послідовників релігії багаї за їхню віру.
XS
SM
MD
LG