Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутати Марек Сівец і Йоан Мірча Пашку заперечують свою причетність до секретних операцій ЦРУ в Польщі і Румунії


Із твердженнями про таку причетність виступив раніше в своїй доповіді швейцарський депутат Парламентської Асамблеї Ради Європи Дік Марті. Європарламентарі заявили, що доповідь завдає шкоди їхній репутації і що Марті не мав жодних підстав для його звинувачень.

Із твердженнями про таку причетність виступив раніше в своїй доповіді швейцарський депутат Парламентської Асамблеї Ради Європи Дік Марті.

Європарламентарі заявили, що доповідь завдає шкоди їхній репутації і що Марті не мав жодних підстав для його звинувачень.

Швейцарський сенатор, зокрема, стверджував, що кілька років тому Сівец, на той час керівник Бюро національної безпеки Польщі, і Пашку, на той час міністр оборони Румунії, знали про секретні операції ЦРУ з утримання ув’язнених у своїх країнах і були в числі осіб, що дозволили такі дії.

Євродепутат Йоан Мірча Пашку на це заявив: «На жаль, у своїй доповіді пан Марті не супроводжує свої звинувачення конкретними доказами. А це підриває авторитет і доповіді, і самої Ради Європи.

Обидва європарламентарі стверджують, що Дік Марті не порадився з ними перед публікуванням доповіді і не погоджувався на зустрічі з ними.

Доповідь Марті, оприлюднена на початку червня, ґрунтувалася, за його словами, на «даних із багатьох джерел, які взаємно доповнюють і підтверджують одне одного», – але жодного з доказів він так і не навів.
XS
SM
MD
LG