Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Кіровоградської області передала до суду справу про фальсифікацію результатів виборів Президента 2004 року в 100-му окрузі Кіровограда


Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури. На лаві підсудних постануть 8 членів тервиборчкому. Їх звинувачують у перешкоджанні здійсненню виборчого права, неправомірному використанні виборчих бюлетенів, підробці виборчих документів, неправильному підрахунку голосів і оголошенні результатів виборів, а також у зловживанні владою або службовим становищем. У перебігу досудового слідства було зібрано 60 томів, допитано понад 4 тисячі свідків та проведено понад 300 судово-почеркознавчих і технічних експертиз.


Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

На лаві підсудних постануть 8 членів тервиборчкому.

Їх звинувачують у перешкоджанні здійсненню виборчого права, неправомірному використанні виборчих бюлетенів, підробці виборчих документів, неправильному підрахунку голосів і оголошенні результатів виборів, а також у зловживанні владою або службовим становищем.

У перебігу досудового слідства було зібрано 60 томів, допитано понад 4 тисячі свідків та проведено понад 300 судово-почеркознавчих і технічних експертиз.

У жовтні минулого року депутат Верховної Ради Едуард Зейналов (фракція блоку «Наша Україна») пропонував Верховній Раді створити тимчасову слідчу комісію з питань вивчення причин затягування й приховання результатів справи про винних у фальсифікаціях виборів Президента в Кіровоградській області й фактів тиску на слідчих у цій справі.

Обвинувачення у фальсифікації виборів в окрузі №100 на виборах Президента були висунуті декільком депутатам міської ради Кіровограда, заступникові міського голови Вадимові Волканову та заступнику голови виборчої комісії №100 у Кіровограді Анатолію Прилипку.
XS
SM
MD
LG