Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи вбереже від фальсифікацій оновлений Закон про вибори? Який передвиборчий імідж у Володимира Литвина? Чому батьки відкривають дитячі депозити?


Ірина Біла Київ, 17 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Чи вбереже від фальсифікацій оновлений Закон про вибори? Який передвиборчий імідж у Володимира Литвина? Чому батьки відкривають дитячі депозити? Про все це – в сьогоднішній українській пресі.

Відмова від мажоритарної виборчої системи, за якої депутатами обиралися конкретні особи, призвела до певних проблем в організації влади. Особливо це виявилося на місцевому рівні, зазначає газета «Голос України». Кому вигідна система виборів за списками політичних партій, як оцінюють у регіонах країни імперативний мандат, які проблеми співвідношення повноважень місцевих рад депутатів і місцевих державних адміністрацій – у статті «Територіальні громади благають розв’язати руки».

Дострокові вибори у Верховну Раду проходитимуть за зміненим Законом «Про вибори народних депутатів». Нововведення повинні полегшити процес виборів, проте вони не усувають фальсифікації результатів. Подробиці – в публікації «Фальсифікація в законі»”, яку друкує «Газета 24».

Народна партія Володимира Литвина долучилася до числа політичних сил, які почали агітаційну кампанію ще до того, як офіційно розпочався виборчий процес. Як пише газета «Україна молода», Литвин позиціонує себе як «борець із безладом» і починає виборчу кампанію, граючи на іміджі «народного політика». Стаття називається «„Третя сила“ теж дозріла».

Рівно півроку тому був убитий народний депутат, один із лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов. «Мій чоловік знав, що загине», – цими словами дружини Кушнарьова, Валентини, газета «Факти» назвала інтерв’ю зі вдовою політика. Вона скаржиться, що друзі загиблого забули про неї, і ніхто не допомагає. Ба більше – хтось із них уже наступного дня після трагедії обікрав київську дачу Євгена Кушнарьова.

«Гроші дітям – на виріст» – у статті під таким заголовком газета «Сегодня» розповідає про новий вид депозитів – дитячий. Це коли батьки відкривають рахунок на ім’я дитини і постійно перераховують туди кошти. Журналісти аналізують, чим цей депозит кращий за інші, і доходять висновку, що нічим. Так для чого він потрібен? Мабуть, припускають газетярі, для самодисципліни батьків, адже психологічно некомфортно забирати і витрачати кошти з рахунку дитини, а не продовжувати його поповнювати.
XS
SM
MD
LG